Een horrorfilm maken, mijn persoonlijke droom

Een horrorfilm maken is toch wel 1 van mijn dromen om ooit te doen. Veel dromen die mensen hebben komen niet uit helaas. Toch hoop ik dit ooit te verwezenlijken.

 

Ik heb vele dromen die ik graag zou willen verwezenlijken, maar eentje ervan lijkt mij persoonlijk heel erg gaaf om te doen, namelijk een horrorfilm maken. Ik heb horrorfilms altijd al intrigerend gevonden en vroeger als kind weet ik nog dat ik in de videotheek met mijn vader rondliep en mijn broers en dat ik altijd op de planken die hoger zaten horrorfilms zag staan. De kaften met enge monsters en rare figuren intrigeerden mij enorm, maar tegelijkertijd waren ze ook beangstigend. De eerste keer dat ik een horrorfilm zeg was ook een onaangename ervaring, het was de film “Poltergeist” en ik kan me de enge oude man nog goed herinneren die achter het meisje en haar familie aanzat. Ook was er een scène waarin het jonge meisje in de film met haar Fisher Price speelgoedtelefoon aan het spelen was en ze werd erop gebeld, ook een hele enge scène uit die film. Sowieso is alles enger als je iets als kind bekijkt dus best knap dat ik dat toen toch aandurfde het te kijken.

In de jaren 90 was ik net een tiener geworden en toen kwam er de serie “Twin Peaks” op de televisie. Dat was een aparte mix van drama/soap en horror/thriller en nog wat extra elementen. Deze serie vond en vind ik nog steeds heel erg geweldig, ook al vond ik als kind heel veel scènes huiveringwekkend en was ik opgelucht als er weer een scène kwam die was rustiger was en humoristisch. Die mix maakt het geheel toch wel heel erg kunstzinnig vind ik. De scènes die mij het meest zijn bijgebleven zijn toch wel die met de kwade geest “killer bob”, deze kwam vaak tevoorschijn op hele enge momenten met sfeervolle en enge muziek op de achtergrond. Vorig jaar kwam er na 25 jaar een nieuw seizoen van Twin Peaks en hoewel ik na het zien met nog meer vragen achterbleef dan antwoorden, vond ik het toch wel weer een meesterwerk, hoewel er ook een paar knullige scènes in zaten naar mijn mening.

Maar deze ervaringen met enge films en series hebben mij denk ik wel enigszins gevormd en loop ik met de gedachte om ooit nog eens zelf een horrorfilm te maken. Hoe ik dit ga doen weet ik nog niet, maar ik acht het zeker niet onmogelijk. Ik heb in ieder geval genoeg ideeën en ik ben ook in het bezit van een creatieve geest. Ik vind overigens dat er in Nederland nooit echt een goede, echt enge horrorfilm is gemaakt. Je hebt wel enkele Nederlandse horrorfilms die een cultstatus bereikt hebben in de horrorkringen zoals ” De Lift” of “Amsterdamned” of “De Johnsons”, maar om nu te zeggen dat deze echt heel eng waren, nee dat niet. Vaak zit er bij Nederlandse horrorfilms ook de welbekende Nederlandse humor erbij in gestoken en dat maakt het toch vaak een stuk minder eng. Wie weet draag ik zelf wel ooit bij een hele enge Nederlandse horrorfilm, zou heel gaaf zijn. Als ik een horrorfilm zou maken moet deze echt eng en huiveringwekkend zijn en echt zwaar op je zenuwen werken, maar op een goede angstaanjagende manier dan natuurlijk. Ik vind zelf horrorfilms niet snel eng meer helaas, maar ik ben wel eens geschrokken. Dit was bij de film “Jacob’s Ladder” waar er echt scènes in zitten die naargeestig en groezelig zijn waardoor er dus ook een wat aparte, nachtmerrie-achtige sfeer in zit. Dus als je een horrorfanaat bent raadt ik je deze film zeer zeker aan. Verder vind ik films zoals “Sinister” of “Insidious” of The “Conjuring” ook wel leuk om te zien en acht ik zulke films wel als goede horror. Ik ben ook wel fan van overdreven horrorfilms zoals “Braindead” of “Basket Case”, wederom aanraders voor de horrorfilm liefhebbers. Verder hoop ik dat mijn droom ooit uit zal komen, want we leven allemaal maar eens en iedereen moet op zijn minst proberen om zijn of haar dromen na te jagen, dat is gewoon een must.

 

 

No Comments

Leave a Comment