Visualiseren om te krijgen wat je wilt?

Iedereen heeft wensen, de 1 wilt graag een mooie auto, de ander wellicht een mooie vrouw, maar niet iedereen krijgt wat hij of zij wenst. Er zijn echter mensen die beweren dat je met visualiseren alles kunt krijgen in het leven. Het enige wat je daarvoor moet doen is visualiseren wat je wilt en daar heel erg disciplinair in zijn. Ik ben uiteraard sceptisch, maar wie weet…

 

Een gezonde dosis scepsis.

 

Ik ben opgegroeid met een open mind, hoewel ik natuurlijk een gezonde dosis scepsis heb en niet snel iets geloof. Toen ik in de brugklas zat en ik met de klas op kennismakingskamp ging was er ook een jongen die beweerde dat hij geesten had opgeroepen in het verleden en hierbij vele dingen zag. Zo zag hij bijvoorbeeld dingen zweven en wolken een vorm aannemen en noem het maar op. Toentertijd was ik nogal onder de indruk van zijn verhaal en ik geloofde hem en het voelde zowel eng als spannend. Toen we weer terug naar de normale gang van zaken gingen en weer gewoon schoollessen hadden hield het contact met die jongen enigszins op en mettertijd vergat ik de verhalen die hij vertelde. Toch ben ik het nooit helemaal vergeten en nu nog steeds vraag ik me ergens af of hij de waarheid sprak. Rationeel gezien kan ik niet echt zeggen dat het als logische verhalen klonken, maar ik sluit nooit iets uit. Wat weten we nu over het universum, weetjewel? We leven op een blauwe bol in een oneindige kosmische soep en dat op zichzelf is al vreemd zat als je erover nadenkt. Dus wat geesten, aliens en andere aparte zaken betreft, ik acht het allemaal zeker mogelijk. Toch wil ik het eerst met eigen ogen zien voordat ik conclusies ga trekken, want ” Seeing is Believing”

 

 

 

Het boek ” The Secret”

 

Mijn moeder is nogal spiritueel van aard en doet ook aan Reiki, dit is een soort van spirituele therapie waarbij je handoplegging doet om zo te helen. Ikzelf sta daar uiteraard heel sceptisch tegenover, want het hele gebeuren klinkt zo zweverig als iets. Natuurlijk kan ik niet met zekerheid zeggen dat Reiki iets is wat niet werkt, maar het is gewoon niet wetenschappelijk aangetoond. Wellicht kan het wel iets zijn wat werkt, ik sluit het zeker niet uit. Maar doordat mijn moeder spiritueel is ben ik ook in aanraking gekomen met boeken die ook tot het esoterische vakgebied behoren. Boeken over bijna dood ervaringen, boeken over numerologie en bijvoorbeeld ook boeken over visualiseren en 1 boek wat ik gelezen heb die daarover ging was “The Secret”. In dit boek wordt er beweerd dat je alles kunt krijgen wat je wilt alleen maar door te visualiseren en zo je wensen te verwezenlijken. Klinkt natuurlijk wel interessant dus het wekte zeker mijn interesse. Ik droom er bijvoorbeeld van om ooit in een groot huis te wonen met een zwembad binnen en als ik het kan krijgen door er alleen maar over te visualiseren dan klinkt dat natuurlijk fantastisch. Toch is het volgens de wijsheden in dat boek niet zo gemakkelijk als dat, want je moet disciplinair zijn en er echt in geloven. Vooral niet denken dat het je toch niet lukt en dat het toch niet gebeurt, want dat zou dan alleen maar ervoor zorgen dat het dan ook echt niet lukt en niet gebeurt. Daarin ben ik dus wat minder begaafd en velen met mij denk ik. Bij mij zit er altijd een stemmetje in het achterhoofd dat het me toch niet gaat lukken en ik zal falen en dat stemmetje moet je dus volledig negeren, erg moeilijk dus. Het boek legt ook uit dat als je begint met visualiseren en je gelooft er echt 100% in dat het zal gebeuren, je op een gegeven moment ideeën zult krijgen in je hoofd waarnaar je moet handelen.  En dat zou dan kunnen zijn dat je een lot koopt in de loterij of je hebt een idee voor een bedrijf of noem maar op, dus het is niet zo dat je moet visualiseren en gewoon op je kont moet blijven zitten en wachten.

 

Zou het kunnen werken?

 

Of ik geloof of dit echt zou kunnen werken? Ik ben erg sceptisch, maar in zekere zin heeft het voor mij al gewerkt. Deze blog bestond 3 maanden geleden nog niet en ik visualiseerde dat ik een blog zou beginnen en hebben en dat is dus nu wel gerealiseerd. In dat opzicht werkt het dus wel, maar ik durf natuurlijk niet met zekerheid te zeggen dat het voor alles werkt natuurlijk. Ik maak deze blog vanuit passie en ik vind het dus ook erg leuk om te doen, het mooiste zou zijn als ik er geld mee kan verdienen zodat ik dit fulltime kan doen. Dus daar droom ik nu over en zal het ook gaan visualiseren, mocht deze visualisatie werkelijkheid worden zal ik dit hierbij vermelden met een update. Natuurlijk moet je wel verstandig blijven en niet gelijk je leven overhoop gooien omdat je een wens hebt. Ik zou zeggen probeer het zelf eens uit als je een hartenwens hebt die je wel werkelijkheid wilt zien worden. Altijd klein beginnen en vasthouden aan die gedachte en visualisatie en wie weet komt je grootste droom ooit uit. Je kunt overigens op Youtube vele filmpjes bekijken over de ” Law of Attraction”, oftewel de wet van aantrekkingskracht, maar als je liever leest dan zijn er talloze boeken over te vinden. Het boek ” The Secret” is ook in documentaire vorm te bekijken en als het goed is staat het op Netflix. Ik acht het zeker wel mogelijk dat dit zou kunnen werken zelfs al klinkt het zo zweverig als de pest. De reden dat ik dit niet wegzet als iets dat onzin is, is omdat ik openminded ben en geloof dat er meer is tussen hemel en aarde. Wat ik nog wel moet zeggen is dat ik ook niet beweer dat het echt 100% zo is. Als je bij voorbaat al zegt dat iets niet kan of zegt dat iets zo is en niet anders dan ben je namelijk een arrogant stuk vreten. Niemand heeft alle antwoorden, ik ook niet en daarom moeten we met een open blik naar de wereld kijken, want het zou zomaar eens kunnen gebeuren dat er op een dag iets gebeurt wat al onze overtuigingen en alles waar we in geloven en als waarheid beschouwen instort als een kaartenhuis.

 

 

 

 

No Comments

Leave a Comment