Mooie mensen hebben het vaak makkelijker?

Op onze wereld leven er veel aantrekkelijke mensen, maar er zijn ook mensen die minder goed bedeeld zijn qua aantrekkelijkheid. De mensen die van nature schoonheid bezitten hebben vaak meer kansen in het leven alleen al door de manier hoe ze eruitzien. Wellicht oneerlijk, maar toch is het echt de waarheid

 

Op deze wereld wordt er een onderscheid gemaakt tussen mooie en minder mooie mensen, hoe hard het ook klinkt. Veel mooie mensen hebben het vaak makkelijker in het leven denken velen, maar ik denk dat er aan elk voordeel ook een nadeel kleeft. Toch bereiken mooiere mensen vaak meer in het leven dan minder mooie mensen simpelweg omdat ze een mooi uiterlijk hebben. Als je het geluk hebt dat je aantrekkelijker bent zul je bijvoorbeeld ook eerder worden aangenomen als je een sollicitatiegesprek hebt, maar ook lijkt het makkelijker om een partner te vinden. Zowel mooie mannen als mooie vrouwen hebben keuze zat als het gaat om partnerkeuze en ze lijken over het algemeen ook meer lol en plezier te hebben in het leven. Hoe zit het dan met de minder mooie mensen? Hebben deze mensen het dan altijd moeilijk in het leven? 1 ding wat ik wel weet is dat minder mooie mensen meer moeten vechten voor iets als ze iets graag willen en dat geeft ook wel karakter en het maakt je toch wel sterker. Ik denk dat veel mooie mensen geboren worden met het gevoel dat ze meer recht op dingen hebben en dat ze er automatisch vanuit gaan dat ze het dan ook zullen krijgen. Vaak krijgen ze hetgeen ze willen ook, maar ze zullen op een gegeven moment hun schoonheid verliezen en merken dat het leven ze dan wat minder toelacht. Wat dat betreft is dat toch een soort van poëtische gerechtigheid.

Beauty is in the eye of the beholder

 

Wat de 1 mooi vind, vind de ander weer lelijk en smaken verschillen natuurlijk. Waar de 1 vooral valt op donkere types, valt de ander weer op lichtere types en zo kun je nog wel even doorgaan. Toch is er een bepaald schoonheidsideaal en die is wel veranderd door de jaren heen. In deze tijd zijn het voornamelijk mooie ronde billen en grote borsten die mannen mooi vinden, vrouwen schijnen in deze periode vooral mannen met baarden aantrekkelijk te vinden. In de jaren 80 toen de serie “Magnum P.I.” op de tv kwam was de snor ook erg in bij mannen omdat vrouwen de acteur Tom Selleck ook als zeer aantrekkelijk beschouwden. En het schoonheidsideaal verschilde en verschilt vaak ook per land en verschilt ook qua periode. Om even een voorbeeld te geven, vroeger in “The Roaring Twenties” , de jaren 20 dus, was het schoonheidsideaal bij vrouwen bijna volledig het tegenovergestelde van nu. Vrouwen moesten juist erg slank zijn en een volle boezem en een flinke kont waren uit den boze en ook droegen de vrouwen toen vaak een wat kortere haardracht. Toch is aantrekkelijkheid altijd al belangrijk geweest in de maatschappij, maar het is eigenlijk ook een natuurlijk iets. In de natuur zie je ook dat dieren soms hun best moeten doen om aantrekkelijk te zijn voor de andere sekse en hier verzinnen ze vaak ook veel trucjes voor. In de dierenwereld moeten vooral de mannetjes veel moeite doen om een partner te lokken, de vrouwtjes hebben het voor het uitkiezen. Eigenlijk wel vergelijkbaar met de tegenwoordige tijd, want de hedendaagse vrouw heeft de man steeds minder nodig omdat ze geen man nodig heeft om haar te onderhouden. Dat was vroeger wel anders, vrouwen hadden een man nodig om voor het brood op te plank te zorgen. Vroeger hadden vrouwen gewoon minder rechten dan de man en was het vooral de vrouw die een goede indruk achter moest laten bij de man. Veel vrouwen trouwden toentertijd met een man vanwege het feit dat de man hen in hun levensonderhoud konden voorzien en was zijn uiterlijk wat minder belangrijk. Nu trouwen ze met een man met wie ze dan ook echt willen trouwen en uiterlijk speelt hierin ook vaak een belangrijke rol.

 

Mooi, maar weinig inhoud

 

Veel mooie mensen lijken ook erg oppervlakkig te zijn,maar dat komt misschien ook wel omdat ze zo aantrekkelijk zijn. Ze zijn denk ik vaak gewend hun zin te krijgen zonder dat ze daar ook echt moeite in hebben gestoken en alles lijkt ze gewoon aan te komen waaien. Maar als ik kijk naar de zogenaamde populaire jongens die bij mij vroeger op school zaten, dan zie ik toch dat veel van hen nu vrijgezel zijn en een beetje een doorsnee bestaan leiden. Dit terwijl de minder mooie jongens van toen nu vaak wat meer succes in het leven hebben. Dat komt misschien ook wel omdat de popi jongens van toen wellicht toen erg cute waren voor vrouwen, maar toen ze eenmaal ouder werden ging de aandoenlijkheid snel weg en de kracht van het uiterlijk verdween ook als sneeuw voor de zon.  Ikzelf was altijd een beetje een inbetweener denk ik, meiden vonden mij altijd wel leuk, maar ik had weinig lef en was best een schijterd als het op vrouwen aankwam. Die schade heb ik later ingehaald en nu heb ik een vaste vriendin en ik heb het wel leuk dus ik mag verder niet klagen. En de populaire meiden van toen zijn nu ook wat doorsnee, niet allemaal hoor want sommige hebben toch wel wat bereikt in het leven, maar voor vrouwen is het wellicht anders, hoewel het natuurlijk ook ervan af hangt hoelang ze nog aantrekkelijk zijn. Zelfs mooie vrouwen die niet de allerslimsten zijn kunnen wel wat bereiken in het leven, dit puur omdat ze mooi zijn. Kijk naar de “Kardashians”, deze vrouwen zijn stuk voor stuk mooi en hebben veel bereikt puur vanwege hun uiterlijk. Of dit voor mooie mannen ook geldt kan ik niet met zekerheid zeggen, dat ligt er maar net aan hoelang ze aantrekkelijk blijven denk ik. Een mooie vrouw wordt natuurlijk eerder aangenomen bij een bedrijf omdat mannen toch wel vaak eerder leidinggevend zijn. Als een mooie man solliciteert wordt hij wellicht niet snel aangenomen omdat de leidinggevende man misschien geen concurrentie wilt, tenzij hij familie is of het een ander soort van vriendendienst is. Ik denk dat wat mijn conclusie hierin vooral is dat schoonheid je kan helpen zolang je het bezit, als je het kwijtraakt ben je datgene wat je zoveel kracht gaf kwijt. Dus denk daaraan als je op mensen neerkijkt die minder mooi zijn dan jouzelf, want op een dag zul je in de spiegel kijken en zien dat je spiegelbeeld niet meer zo is zoals het ooit was.

 

No Comments

Leave a Comment