De obsessies die we hebben met beroemdheden

Heel veel mensen vinden beroemdheden erg interessant en lezen graag roddels over deze mensen als er weer iets wordt geschreven over hen. Het lijkt een beetje op afgoderij en de media speelt hier graag op in. Maar deze sterren zijn eigenlijk ook maar normale mensen en omdat wij hen op een voetstuk plaatsen voelen ze zich vaak ook een soort van goden.

 

Sinds mensen een hoge status kunnen bereiken met zingen,acteren en alle andere dingen die je in de spotlights kunnen zetten, is er een soort van obsessie ontstaan met beroemde mensen. Iedereen heeft wel ooit iemand in zijn of haar leven bewonderd en sommige mensen gaan daar zelfs heel erg ver in door dezelfde stijl aan te meten of echt te proberen op die persoon te gaan lijken. Ik persoonlijk vond vroeger Elvis Presley wel een coole gast met zijn vetkuif en wilde als jonge jongen ook een soort van nonchalante uitstraling hebben zoals Elvis die had. Of ik daarin geslaagd ben weet ik niet, maar met een beetje je haar modelleren kom je al een heel eind dacht ik tenminste. Ook vond ik Don Johnson van Miami Vice wel een coole vent en heb als tienjarig ventje ook het soort zonnebril gekocht zoals hij die droeg in die serie met als insteek een beetje op hem te gelijken.

Je kon het ook zien in de tijd dat Justin Bieber populair begon te worden, heel veel jonge jongens probeerden op hem te lijken door hetzelfde kapsel aan te meten en hetzelfde soort kleding te dragen. Of zoals bij Jersey Shore, veel jongeren in de VS wilden ineen een “guido” kapsel. Nu ik wat ouder en wijzer ben zie ik natuurlijk ook wel in dat het stompzinnig is om op iemand te willen lijken, maar als je jong bent doe je wel vaker dingen die achteraf gezien vreemd zijn. Nu zou ik tegen iedereen wel willen zeggen dat ze gewoon zichzelf moeten zijn en proberen je eigen stijl te vinden, want niks is zo saai als iedereen op elkaar lijkt.

Maar ik vind het eigenlijk ook heel muf dat je tegenwoordig overal van die stompzinnige items kunt lezen zoals ” Kritiek op doorkijktop van Geraldine” of ” Ophef om pikante jurk Anna Nooshin” of “Simon voelt zich doodongelukkig op de dansvloer”. Deze nieuwsberichtjes lees je bijvoorbeeld vaak op msn nieuws en dat gaat dan over bekende Nederlanders die of iets gedaan hebben wat bepaalde mensen shockeert of over muffe dingen die die bekende Nederlanders dan met de wereld willen delen. En blijkbaar zijn er ook mensen die zich hiermee bezighouden, dat is misschien nog wel het ergste van het hele verhaal. Die mensen vertellen iets in een interview en bepaalde mensen zuigen het verhaal op als een spons. Ik vind het overigens ook erg irritant dat die beroemdheden ook echt denken dat iedereen op hun verhalen zit te wachten. Ik wordt er zelf een beetje moe van en hoop dat meer mensen ooit gaan inzien wat ik met dit bedoel.

Beroemdheden voelen zich soms ook wel een soort van goden, denk ik. We kennen allemaal wel de verhalen van beroemdheden die vreemde eisen hebben zoals dat ze alleen maar een bepaald soort kleur M&M’s willen in een schaaltje op hun hotelkamer of dat ze graag de koffie geroerd willen hebben, maar dan tegen de klok in. Wat een stelletje gekken zijn dat dan toch? Of die zangeres Beyoncé bijvoorbeeld, je kunt gewoon zien aan haar dat ze zich verheven voelt boven iedereen. Is dat wat geld en faam doen met een persoon? Volgens mij moet je al een beetje grootheidswaan hebben om beroemd te willen worden, want ieder normaal mens zou dit niet aankunnen denk ik. Ik persoonlijk zou nooit beroemd willen worden, want het lijkt mij verschrikkelijk om nooit ergens heen te kunnen gaan zonder dat je lastiggevallen wordt, maar beroemdheden hebben dat niet, die hebben heel veel aandacht nodig denk ik. En de mensen die deze mensen adoreren en aandacht geven doen dit maar al te graag!

No Comments

Leave a Comment