Boerkaverbod in Denemarken, Hells Yes!

In Denemarken is er sinds korte tijd een boerkaverbod. Na Frankrijk en vele andere landen is er nu dus ook een verbod op boerka’s in Denemarken en ik vind dit niet meer dan logisch. Dit kledingstuk past niet in onze vrije Westerse cultuur, mede omdat het ook symbool staat voor vrouwenonderdrukking.

 

De boerka is een symbool van vrouwenonderdrukking

 

Als je in nu in Denemarken de beslissing neemt om een boerka te dragen kan het gebeuren dat je hiervoor beboet wordt omdat het sinds kort strafbaar is. Je zou kunnen stellen dat dit veel te overdreven is omdat iedereen vrij moet zijn om te dragen wat hij of zij wilt, maar dit is toch echt wel een ander verhaal. Een boerka is een kledingstuk die een vrouw volgens bepaalde geloofsovertuigingen  moet dragen en dit ziet er alles behalve normaal uit. Wel denk ik dat in een streng islamitisch land waar het gewoon de normale gang van zaken is om zoiets te dragen dat dat daar dan wel gepast is. Wat mensen in zulke landen doen en dragen moeten ze zelf weten natuurlijk, maar in een vrij en liberaal Westers land als bijvoorbeeld Nederland hoort het simpelweg gewoon niet thuis. Toen bekend werd dat dit verbod ook in Denemarken van start ging gingen sommige mensen de straat op om hiertegen te protesteren en dan ging het niet alleen om mensen met een islamitische achtergrond. Ook mensen die geen islamitische achtergrond hebben vonden dat dit geen goede maatregel was en lieten dit door middel van demonstraties blijken. Sommige van die mensen wilden sympathie voor moslims tonen door ook iets van gezichtsbedekkende kledij te dragen en enkelen van hen trokken zelfs een boerka aan. Dit is sowieso belachelijk want je kunt niet een dagje of een paar uurtjes een boerka of iets soortgelijks aantrekken vanuit sympathie en dan daarna vrolijk naar huis gaan en dan genieten van alle vrijheden die je hebt zonder boerka. Als je echt sympathie wilt tonen en wilt aantonen dat je begaan bent met moslims in het land moet je wat mij betreft minstens een jaar lang zo’n gewaad aantrekken om echt te ervaren hoe het is, dan kan ik misschien nog een beetje respect opbrengen en anders moet je gewoon je mond dicht houden vind ik. Een boerka is een symbool van vrouwenonderdrukking hoe je het ook wendt of keert en dan kun je wel blij doen en politiek correct willen zijn, maar het blijft gewoon een symbool die staat voor vrouwenonderdrukking.

 

 

Rare feministen

 

Het erge is dat er ook een heleboel feministen zijn die hiertegen protesteren en als je hier over nadenkt is het eigenlijk dom en ondoordacht. In het Midden-Oosten worden vrouwen vaak gedwongen om een boerka te dragen en hier zijn er dan vrouwen met een feministische inslag die vinden dat vrouwen dit kledingstuk in een vrije cultuur mogen dragen. Zolang er vrouwen zijn die in bepaalde landen worden gedwongen om zo’n kledingstuk te dragen vind ik dat feministen zich juist hiertegen moeten verzetten in plaats van ervoor te strijden. Als er vrouwen zijn die zo’n gewaad willen dragen dan kunnen ze beter in een land gaan wonen waar dit de norm is. In vrije Westerse landen zoals Nederland hoort het simpelweg gewoon niet thuis. Waarom zou je sowieso een boerka willen dragen als dit helemaal niet hoeft? Ja, waarschijnlijk omdat ze dan een man hebben die vinden dat ze dit aan moeten trekken, ik kan me niet voorstellen dat vrouwen dit gewaad vrijwillig zouden willen aantrekken, tenzij ze echt bang zijn voor een straffende God die hen zal straffen als ze dit niet doen. Als je zoiets echt gelooft dan kan ik het me ergens wel voorstellen dat je dit dan doet, want angst kan een goede drijfveer zijn. Vrouwen die feministisch zijn strijden juist voor vrouwenrechten en dat vrouwen in alle opzichten gelijk behandeld moeten worden als mannen, maar als ze dan protesteren tegen iets waarvan duidelijk is dat het vrouwonvriendelijk en vrouwonterend is en bovendien een sterk symbool is van vrouwenonderdrukking, dan moeten ze echt hun prioriteiten gaan bijstellen. Vrouwen worden in de islamitische wereld als voor minder aangezien en dat ze minder rechten moeten hebben dan mannen. In deze wereld vinden vooral mannen dat vrouwen zich moeten op een bepaalde manier moeten kleden om hun uiterlijk niet tentoon te stellen. Het mooie is dat dit nergens in de Koran echt staat dat je dat moet doen als vrouw, maar het is voor interpratie vatbaar. Er staat in ieder geval niets in over het perse moeten dragen van een hoofddoek of boerka of wat dan ook.

 

 

Je moet kunnen dragen wat je wilt?

 

Vele mensen die demonstreren tegen een boerkaverbod vinden het belangrijk dat mensen moeten kunnen dragen wat ze willen, maar er zijn natuurlijk echt wel grenzen waar je niet overheen moet gaan. Ik zal bijvoorbeeld ook geen jurk aantrekken met op mijn hoofd een voorbinddildo. Natuurlijk zijn vele kledingstijlen wel gangbaar, maar een boerka gaat gewoon veel te ver. Ik vind een boerka in een vrij en Westers land ongeveer hetzelfde als een drol op een eettafel, het hoort gewoon niet op die plek thuis. Je kunt natuurlijk wel vanuit politiek correct gedachtegoed vinden dat in een vrij en tolerant land dit wel moet kunnen, maar als we eerlijk zijn dan moeten we gewoon toegeven dat dit niet in een Westerse cultuur thuishoort. Sommige vrouwen proberen het goed te praten door te zeggen dat een boerka ook een positieve werking heeft en dat hierdoor vrouwen dan niet op het uiterlijk worden beoordeeld maar echt op het innerlijk, maar als je dit gebruikt om zoiets goed te praten ben je niet goed bij je hoofd. Anderen menen dat je een hoofddoek of boerka moet dragen zodat je dan niet als een lustobject wordt gezien door mannen, wat ook weer een achterlijke achterliggende gedachte bevat. Dus omdat mannen je eventueel als lustobject zouden kunnen zien moet je maar een gewaad aantrekken waardoor je al je uiterlijkheden bedekt. Bovendien bestaan er genoeg mannen die zo’n gewaad misschien wel een opwindend idee vinden, er bestaan zelfs mannen die het opwindend vinden als een vrouw een luier draagt dus zo vergezocht zou het misschien niet eens zijn. Al met al vind ik het een goed initiatief van Denemarken om daar ook een verbod op de boerka te doen. Goed bezig!

 

 

No Comments

Leave a Comment