De waarheid over het slavernij verleden

De wereld kent een geschiedenis waar slavernij een groot onderdeel van was en nog steeds is helaas. Wat veel mensen niet weten is dat dit niet alleen Afrikaanse mensen is overkomen, maar ook blanke mensen. Blanke slavernij heeft zelfs nog veel langer geduurd dan slavernij waar afrikanen slachtoffer van werden.

 

Ik ga hier schrijven over het slavernij verleden, maar dan het slavernij verleden wat meer strookt met de werkelijkheid. Slavernij is een pijnlijk onderdeel uit onze geschiedenis, en de blanke mensen worden er heel vaak aan herinnerd hoe verkeerd onze blanke voorvaderen waren tegenover de gekleurde medemensen en dat we nu, zelfs vele jaren later, ons diep moeten schamen. Maar het blijkt dat er tegenwoordig veel meer slavernij is dan ooit tevoren,  wereldwijd zijn er nu ongeveer 30 miljoen slaven en het lijkt mij persoonlijk veel belangrijker dat we ons hiermee gaan bezighouden in plaats van wat er in het verleden allemaal is gebeurd.

Door de eeuwen heen heeft ieder ras, ieder geloof en elk volk zich wel schuldig gemaakt aan slavernij. Wat de geschiedenis ons vooral heeft geleerd is dat macht corrumpeert, ongeacht huidskleur, het haalt het slechtste in de mens naar boven. Keer op keer krijgen we te horen dat de blanke mens de zwarte mens tot slaaf maakte. Vaak komt dit in films, op school of in documentaires naar voren, maar wat veel mensen niet weten is dat Noord-Afrikanen Europeanen ook tot slaaf hebben gemaakt in het verleden. Het schijnt ook zelfs zo te zijn dat er vroeger in bepaalde delen van de Verenigde Staten, meer slaven uit Europa zaten dan slaven uit Afrika, maar daar hoor je niet zo vaak iets over of wel? Dat valt best wel op en kun je ook best als vreemd bestempelen. En die blanke slaven werden minstens zo slecht behandeld als Afrikaanse slaven.

Thomas Sowell is een man die wetenschappelijke stukken, boeken, artikelen en columns voor een algemeen publiek schrijft. Deze man heeft kritiek op positieve discriminatie, wat hem niet bij iedereen even populair heeft gemaakt. Maar hij heeft ook over ideologie, cultuur en welvaart en politiek correct denken geschreven. Wat ik persoonlijk mooi vind aan deze man is dat hij durft in te gaan tegen  politieke correctheid, want zelf ben ik iemand die dit ook eerder schadelijk vind dan dat ik het iets vind wat positief is. Maar deze man heeft het dus ook over het echte slavernij verleden en ik zal hieronder een filmpje plaatsen van hem.

 

Weinig mensen weten wat voor wreedheden er vroeger zijn begaan in het Ottomaanse rijk, waar  heel veel geweld en onrecht de boventoon voerden, om het nog netjes uit te drukken. Hier werden meer blanke slaven verkocht en gehouden en was er nog steeds slavernij lang nadat het in de Verenigde Staten was afgeschaft.Volgens Thomas Sowell zijn mensen die diep in de geschiedenisboeken graven niet zozeer op zoek naar de waarheid, maar meer op zoek naar de zondes van de mens of naar kansen om een bepaald volk te denigreren, of om een slaatje te slaan uit het leed van anderen. En ik kan me in zijn uitspraken wel vinden.

“Zoals een oud spreekwoord luidt: ‘Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad’,” besluit de gerespecteerde econoom. “Maar kennelijk is dat niet genoeg voor veel van onze leraren, intelligentsia en media. Zij zijn druk bezig het heden te vergiftigen door de manier waarop ze het verleden presenteren.”

 

Natuurlijk is slavernij nooit goed te praten, ongeacht wel ras hiervan slachtoffer werd, maar ik wil gewoon zeggen dat slavernij niet alleen iets was( en is )wat donkergekleurde mensen overkwam, het overkwam namelijk ook de blanke mensen. En dat we er constant aan herinnerd worden is echt heel erg irritant, dat moraalridder gedoe. Ik vind dat donkergekleurde mensen die nu in het heden nog steeds klagen over slavernij hun mond gewoon moeten houden, want ze hebben het zelf niet meegemaakt dus hebben ze geen recht van spreken. Mijn Indische opa heeft vroeger ook in kampen gezeten door de Japanners en dat was ook heel erg, maar ik mag daarover niet klagen, want ik heb het zelf niet meegemaakt dus heb ik ook geen recht van spreken.

No Comments

Leave a Comment