Doet Youtube aan discriminatie?

“ALLEN DIE ZICH IN NEDERLAND BEVINDEN,
WORDEN IN GELIJKE GEVALLEN GELIJK BEHANDELD.
DISCRIMINATIE WEGENS GODSDIENST, LEVENSOVERTUIGING,
POLITIEKE GEZINDHEID, RAS, GESLACHT OF OP WELKE GROND
DAN OOK IS NIET TOEGESTAAN.”

 

Youtube en discriminatie

 

Discriminatie is in Nederland dus niet toegestaan, maar toch maakt het bedrijf Youtube zich hieraan dus schuldig. Youtube doet aan censuur en Youtubers die zich kritisch durven te uiten over bepaalde zaken, zoals de islam, de zwarte pieten discussie of de huidige politiek kunnen hierdoor dus hinder ondervinden. Ik heb hierover al eens eerder geschreven en mijn account op Youtube is dus sinds gisteren verwijderd, ik zou namelijk hebben aangezet tot haat. Maar dat is natuurlijk klinkklare onzin, want het enige wat ik deed is me kritisch uiten en bepaalde zaken in twijfel trekken. Ik heb een paar weken geleden al een ban gekregen en nu hebben ze mijn account dus definitief verwijderd. Ik ben hier best kwaad om, omdat ik er toch wel veel energie in had gestoken. Laat ik me hierdoor tegenhouden? Nee, want ik vind dat het vrije woord ieders recht is en ik maakte en maak daar gewoon op mijn manier gebruik van.

De man hierboven op de foto is een omstreden imam die bekend staat om bepaalde uitspraken die  mensen wel zouden kunnen aanzetten tot haat, maar hem wordt geen toegang ontzegd op Youtube. Je kunt van hem op Youtube gewoon filmpjes vinden, dus hieraan kun je dus wel degelijk zien dat Youtube onderscheid maakt, wat dus gewoon discriminatie is. Ik vind overigens dat iedereen mag zeggen wat hij of zij wilt, maar als je echt zegt dat iemand dood moet of klappen moet krijgen dan gaat dat echt te ver. Is dat wat ik met mijn filmpjes op Youtube deed? Nee, zeker niet, maar ik gaf wel mijn ongezouten mening over bepaalde dingen net zoals ik dat hier doe in mijn blog.

Dit gebeurt overigens niet alleen op Youtube, maar ook op kleinere alternatieve websites die bijvoorbeeld comments verwijderen van mensen die in hun ogen te kritisch zijn. Ook op de Nederlandse omroepen wordt het een en ander gedaan om zo mensen op een bepaalde manier te laten denken, maar gelukkig lijkt het erop dat heel veel mensen wakker beginnen te worden. Er wordt door de media dus echt getracht om mensen te hersenspoelen en een bepaald gedachtegoed na te streven. Kijk maar naar alle onbenullige programma’s die je op de televisie ziet, liever willen bepaalde mensen dat het gepeupel niet nadenkt en dus ook niet op bepaalde ideeën worden gebracht. Ik denk echt dat de bevolking kort wordt gehouden en dat dit onder andere door de media wordt veroorzaakt. De status quo in Nederland loopt anders gevaar en dat moeten we niet hebben toch?

Discriminatie is dus verboden, maar racisme niet. Als iemand racistische denkbeelden heeft is dat zijn of haar goed recht. Zolang het bij denkbeelden blijft is het natuurlijk iets wat geen kwaad kan of doet. Ik denk persoonlijk dat Youtube wellicht bang is voor terreur en het bedrijf daarom zwicht onder de druk van bepaalde angsten. Het kan natuurlijk ook zijn dat het bedrijf een bepaald gedachtegoed wilt uitstralen en iedereen die dit gedachtegoed niet deelt, de mond wilt snoeren. Daar lijkt het althans wel erg sterk op. En dit is gewoon simpelweg discriminatie.

 

 

 

No Comments

Leave a Comment