Hoezo excuses vanwege het slavernijverleden?

Ik zag laatst op Youtube een filmpje waarin de burgemeester van Rotterdam Aboutaleb een toespraak houdt en hierin aangeeft dat het wellicht tijd is voor Nederland om excuses te maken voor de rol die Nederland heeft gespeeld in het slavernijverleden, maar waarom in godsnaam?

 

Je reinste onzin

 

Ik ben van mening dat het klinkklare onzin is dat Nederland excuses zou moeten aanbieden vanwege het slavernijverleden, Nederland heeft hierin ook een rol gehad, maar dat is iets wat echt heel lang geleden is en om deze reden ook iets is waar niemand van nu ook maar iets te maken heeft. Al de mensen die daarvoor verantwoordelijk waren zijn allang dood dus er leeft niemand meer bij wie enige excuses wel gepast zouden zijn. Hetzelfde zou zijn als mensen zouden eisen dat de kleinkinderen van Adolf Hitler hun excuses zouden moeten gaan aanbieden om wat hun opa heeft gedaan in het verleden. Ik weet overigens niet of Hitler kleinkinderen heeft, maar als dit wel het geval is is het iets waar hun helemaal niks aan kunnen doen. Ik noem de mensen die excuses eisen dus dan ook een stelletje gekken. Wat zou je er sowieso mee bereiken? Je kunt hier echt helemaal niks mee bereiken. Iedereen weet dat het slavernij verleden klote was en dat is gewoon deel van de menselijke geschiedenis die je niet zomaar kunt uitwissen. Je hebt tegenwoordig een groot aantal donkergekleurde mensen die eigenlijk het liefst zouden willen dat Nederland hiervoor spijt betuigt en je ziet ze ook wel eens demonstreren met boze blikken en venijnig gedrag. Deze mensen willen volgens mij dat alle blanke mensen van nu zich hiervoor gaan schamen zelfs al is het honderden jaren geleden gebeurt en kan niemand die nu leeft daar iets aan doen. Het grappige of eigenlijk beter gezegd het trieste aan dit verhaal is dat deze mensen boos zijn om iets wat ze zelf nooit hebben ervaren en houden ze dus in zekere zin een emotie vast die niet gepast is voor hen. Natuurlijk is het erg wat hun voorouders hebben meegemaakt, maar mijn voorouders hebben bijvoorbeeld ook heel veel ellende meegemaakt, join the club! Als ik boos zou zijn of worden om iets wat mijn voorouders hebben meegemaakt zou ik mezelf een debiel achten, want ik heb helemaal geen recht om me hierover boos te voelen. Ik heb het zelf niet ervaren dus ik kan daar ook niet over meepraten of er iets bij voelen. Vaak zijn deze mensen die zich hierover boos maken ook de mensen die demonstreren tegen zwarte piet dus je kunt wel stellen dat ze vaak niet weten waar ze het over hebben. Zwarte piet is namelijk niet gebaseerd op het stereotype van een negerslaaf en dat lijken deze mensen toch echt zo te denken

 

 

De hoofdverantwoordelijken van het slavernij verleden

 

Ik wordt echt heel moe van deze mensen die klaarblijkelijk niet heel diep kunnen of willen nadenken, bovendien waren de blanke mensen van toen in zekere zin ook niet de hoofdverantwoordelijken van het begin van de slavernij. De echte verantwoordelijken waren toch echt de wrede Afrikaanse koningen die Afrikaanse slaven verkochten aan blanke handelaren. Dus als er al landen zouden zijn die excuses zouden moeten aanbieden, zijn dat toch echt landen in Afrika, maar zover denken deze mensen waarschijnlijk niet, want het is uiteraard allemaal de schuld van de boze witten mannen. Deze mensen moeten de werkelijkheid maar eens leren omarmen en wakker worden en net zoals “Neo ” in de film “The Matrix de rode pil nemen in plaats van de blauwe. Wat deze mensen vaak ook niet beseffen en wat ik in deze blog al vaker heb geschreven is dat blanke mensen ook een slavernijverleden kennen en dat deze zelfs nog langer duurde dan het slavernijverleden van de Afrikanen. Hoor je ooit blanke mensen klagen over het blanke slavernijverleden? Nee he? Waarom zouden de blanke mensen daar sowieso over moeten klagen? Ze hebben het toch zelf nooit meegemaakt? Ik denk dat blanke mensen hier ook niet echt wakker van liggen en niet in die slachtofferrol willen kruipen en liever naar de toekomst kijken. Er zijn tegenwoordig wereldwijd 30 miljoen slaven en dan willen sommige mensen excuses voor iets wat honderden jaren geleden gebeurd is en wat zelfs ook al honderden jaren geleden is afgeschaft door blanke mensen, wat een onbenullig gedoe zeg! Laten we de problemen van de hedendaagse slavernij maar eens liever oplossen in plaats van blijven hangen in het verleden, want daar heb je veel meer aan uiteindelijk. Mensen moeten niet te makkelijk in de slachtofferrol kruipen en dingen gaan eisen, want dat is niet alleen maar onbenullig en dom, maar ook nog eens zwaar irritant!

No Comments

Leave a Comment