Honden en katten, levend gevild in China

Veel honden en katten worden tijdens een festival in China levend gevild naast andere brute praktijken die ze vaak ondergaan. Dit gebeurt tijdens een 10-daagse festiviteit die wordt gehouden in het plaatsje Yulin. De dieren worden hierbij barbaars behandeld en opgepeuzeld omdat hun vlees daar als delicatesse wordt gezien. Ik vind persoonlijk dat er een einde moet komen aan het dierenleed daar en overal in de wereld.

 

Ik kwam er laatst achter dat er in China een festival is waar honden en katten levend worden gevild tijdens een festival, dit om de verkoop van het vlees een boost te geven voor zover ik kan vinden. Dit vindt traditiegetrouw plaats in het zuiden van China in de plaats Yulin. Er wordt ruw geschat dat er zo’n 10.000 honden en katten zullen worden gedood en opgegeten tijdens het 10-daagse festijn. Maar wat is dit dan voor een soort festival? Het eten van hondenvlees en kattenvlees is in China een traditie die al een paar eeuwen bestaat. In China en enkele andere omringende aziatische landen werd er gedacht dat het eten van hondenvlees hitte weert in de zomermaanden, een soort van bijgeloof dus. Het festival in Yulin bestaat echter niet zo heel erg lang, namelijk een aantal jaren. Ik kwam hierachter toen ik een Ricky Gervais show bekeek op Netflix en zodoende ben ik het gaan googlen. Ik heb zelf geen honden of katten, maar wat ik zoal op Google vond qua informatie en afbeeldingen brak mijn hart toch wel heel erg. Hoe kun je als weldenkend mens een dier nou zoiets aandoen? Hier kan mijn verstand echt niet bij. Ik zag afbeeldingen van honden die voor de helft gevild waren en nog steeds in leven waren en zelfs afbeeldingen van honden die helemaal gevild waren die nog steeds in leven waren. Verschrikkelijk om te zien, want ook dieren kunnen pijn ervaren natuurlijk. Ik zet hieronder een paar afbeeldingen van hoe erg deze brute martelingen daar zijn.

Brute tradities

Helaas gebeurt dit niet allen tijdens dit festival, maar ook op doorsnee dagen en ook worden honden vaak leven gevild voor hun bont om daar dan weer iets van te maken. Of levend verbrand of levend gekookt. Als je als mens zijnde zoiets een dier kunt aandoen dan mis je toch voor een zeer groot deel empathisch vermogen, zelfs al hoort het bij een landelijke traditie. Dat ze daar hondenvlees eten is nog tot daaraan toe, maar hoe ze met die dieren omgaan is gewoonweg bruut en gewelddadig en zeer onmenselijk. Nu vind ik halal vlees al verschrikkelijk, want hierbij mogen dieren ook niet verdoofd worden voor de slacht, maar dit gaat echt alle perken te boven. Bij het toetakelen en mishandelen van deze dieren komen er ogenschijnlijk weinig emoties vrij bij deze mensen. Sterker nog, het schijnt dat de mensen die dit doen er vaak ook breed bij lachen. Nu las ik ook dat er een tijdelijk ban op staat, maar hoe kun je dat overal gaan controleren? In Denemarken schijnt er ook een jaarlijkse traditie te zijn waar er walvissen en dolfijnen op een wrede manier worden afgeslacht. Ik vind dat dit soort tradities afgeschaft moeten worden en bestraft als het toch wordt gedaan, want dit is gewoon niet meer van deze tijd. En om dan te bedenken dat we hier in Nederland ons druk maken om een onbenullige zwarte pietenkwestie. Wat een traditie is die gewoon echt leuk is voor de kleine kinderen in dit land. Laten we ons maar liever druk gaan maken om dingen die leed veroorzaken in plaats van misplaatste boosheid om iets stompzinnigs zoals de zwarte pieten kwestie.

Tradities die echt pijn veroorzaken zoals de tradities in Denemarken en China zijn het soort tradities die oproepen om tegen te demonstreren. Dieren kunnen zichzelf niet dusdanig beschermen tegen de mens omdat de mens qua intelligentie gewoonweg hoger ontwikkeld is. Als dieren hetzelfde soort intelligentie zouden hebben als de mens zouden wij mensen een groot probleem hebben denk ik. Maar wij mensen hebben normaal gesproken mededogen en empathie en dus zouden we ons daarnaar moeten gedragen. Dieren zijn natuurlijk ook erg wreed voor elkaar in de natuur en daar geldt het recht van de sterkste, maar wij mensen kunnen redeneren, argumenteren en hebben gevoel.  Helaas zijn er ook veel mensen wreed en gewelddadig en zelfs tegen elkaar, dit hebben we door de eeuwen wel gezien. Wij als soort moeten hoger reiken dan dat en meer liefdevol leren om te gaan met elkaar en alle soorten die op de aarde leven. Behalve muggen dan, die pestbeesten die niks doen dan vervelend zijn voor mens en dier mag je wat mij betreft met geweld doodslaan. Als ik in bed lig en ik hoor ineens een mug bij mijn oor zoemen dan wordt ik wel gewelddadig en wil ik dat beestje dood. Van mij mag ie best een druppeltje bloed hebben, maar om er dan een substantie in te spuiten wat een bult en jeuk veroorzaakt gaat wat mij betreft te ver. Dan vraag je erom als je het aan mij vraagt 😉

 

No Comments

Leave a Comment