Is Temptation Island nep of echt?

Temptation Island doorgestoken kaart? Sommige mensen beweren van wel en het lijkt er ook wel op dat dit zo is. Op zich heb ik daar geen probleem mee, want zelf kijk ik het programma nooit. Toch wil ik hierover schrijven omdat ik het toch belangrijk vind dat we moeten beseffen dat er veel dingen nep zijn die als echt worden aangeduid.

 

Het programma “Temptation Island” bestaat al heel wat jaartjes en ik heb het in de beginperiode ooit bekeken, maar echt geweldig heb ik het nooit gevonden. Nu bestaat het vermoeden dat het programma niet eens helemaal echt is en dat er ook ingehuurde acteurs en actrices gebruikt worden. Of dit waar is weet ik niet, maar het zou zomaar kunnen zijn. Ik denk zelf dat het in de beginperiode van het programma wel echt was, maar dat de makers beseften dat de kijkers meer drama en hectische taferelen willen en dat ze daardoor wellicht het programma aangepast hebben. Toevallig kende ik iemand die jaren geleden meedeed aan het programma en zij en haar vriend waren ook echt een koppel toentertijd dus dat was in ieder geval wel echt. Ik denk dat er bij heel veel zogenaamde reality shows heel veel nep is, het programma ” The Hills” vroeger op MTV bleek ook voor een groot gedeelte nep te zijn,terwijl het wel werd aangeduid als zijnde reality. Sowieso is het vreemd als je erover nadenkt, want in die serie stond de camera altijd wel op een goede plek en het zag er ook altijd te gestileerd uit. Bovendien, hoe echt is alles en hoe echt zijn mensen als ze weten dat er een camera op hen gericht is? Als ik gevolgd zou worden door een camera zou ik me ook anders gedragen dan normaal gesproken, want je wilt natuurlijk geen slechte indruk maken.

Maar het concept van Temptation Island is dus dat een koppel getest wordt of ze echt sterk zullen zijn als er druk op de relatie wordt gelegd en vaak blijkt dat dan moeilijker dan werd gedacht. Maar als je erover nadenkt, stel dat er in het programma helemaal niks zou gebeuren en elk koppel zou de verleidingen weerstaan, dan haken de kijkers toch allemaal af? Want mensen willen drama zien en willen zien wat ze zelf nooit zouden willen meemaken. Dus ik denk inderdaad dat er het een en ander wordt gedaan om het programma spannender te maken. Ik had ergens gelezen dat er bijvoorbeeld ook kiekjes waren gemaakt van een vrouwelijke verleider en een vrouwelijke deelnemer die samen naar de film gingen, terwijl in het programma deze vrouwelijke verleider de vriend van die vrouwelijke deelnemer verleid had. Ik acht de kans zeer klein dat een vrouw samen met de vrouw naar de bios gaat die haar vriend heeft verleid en met haar vriend heeft liggen rollebollen, hoewel er gekkere dingen gebeuren in het leven.

Wat mij ook een beetje irriteert aan het programma is dat het lijkt alsof de deelnemers niet zozeer beseffen dat de verleiders of verleidsters niet zozeer geïnteresseerd zijn in hun, maar meer geïnteresseerd zijn in hetgeen waar ze voor betaald worden, namelijk verleiden. En dan bedoel ik meer als het programma wel echt zou zijn natuurlijk. Stel dat het programma wel echt is dan is het de verleiders of verleidsters er vooral om te doen de deelnemers in bed te krijgen. Het zou me niks verbazen als ze dan ook extra geld zouden krijgen als dit dan zou lukken, als een soort van beloning zoals ook werknemers beloond kunnen worden in een bedrijf als ze extra hun best doen. Maar ik denk eigenlijk dat het programma voor het grootste deel nep is dus waarschijnlijk krijgt iedereen gewoon hetzelfde qua salaris. Of het nu echt of nep is, het programma wordt door veel mensen bekeken en is erg populair. Vroeger toen ik een stuk jonger was dacht ik bijvoorbeeld ook dat “Reality Porn” ook echt was, maar dat bleek ook niet zo te zijn. Ik vond het al erg vreemd dat vrouwen zo dom leken te zijn in dit soort filmpjes, maar dat bleek dus mee te vallen. Ik keek toen wel eens “Bangbus” en daar werden vrouwen zogenaamd van de straat opgepikt en deze vrouwen bleken vaak erg makkelijk uit de kleren te gaan, daarna werden ze ook vaak naakt achtergelaten op straat. Veel filmpjes die op Youtube staan zijn waarschijnlijk ook nep, vaak zijn ze in scène gezet. Deze filmpjes zoals bijvoorbeeld de “Golddigger Prank” zijn denk ik niets meer dan zogenaamde echte filmpjes die gemaakt worden door slimme ondernemers die iets  sensationeels verzinnen om kijkers te trekken en veel views te genereren.

Nu is er op videoland ook een programma waarin de verleiders van Temptation Island mannen coachen die moeite hebben om aan de vrouw te komen. Ik heb dit toevallig gezien omdat mijn zusje een vriendin heeft die in het programma ook voorkomt. Maar ik vind het programma zelf eigenlijk maar gewoon rommel en ik zou gewoon liever iets willen zien met meer diepgang. In dit programma doen er dus mannen mee die eigenlijk gewoon simpelweg gezegd niet moeders mooiste zijn en vaak dus ook niet goed met de vrouwtjes zijn. Deze mannen zouden dan gecoached moeten worden door mooie mannen die nooit enige moeite hebben om een vrouw te versieren. De reden dat deze mooie mannen zo goed zijn in het versieren van vrouwen is gewoon  simpelweg omdat ze er goed uitzien, meer is het niet. Door de jaren heen hebben ze gewoon geleerd om van hun uiterlijk gebruik te maken en hebben ze steeds meer zelfvertrouwen gekregen hierdoor. En de mannen die ze dan moeten coachen hebben vaak gewoon nooit een vriendin gehad, nooit zelfvertrouwen en misschien zelfs nooit seks. En dat komt dus eigenlijk gewoon omdat ze niet zo aantrekkelijk zijn voor de andere sekse. Dat is natuurlijk niet erg politiek correct om te zeggen, maar het is gewoon zo. Ik plak hieronder twee plaatjes, eentje van een mooie man en de ander is een onaantrekkelijke man. Iedere vrouw zou gewoon eerder een date willen met de mooiere man, dat is gewoon de simpele waarheid. Ohja, en of Temptation Island nou echt of nep is kan ik niet met zekerheid zeggen, maar ik acht de kans zeer groot en  denk dat de meeste kijkers gewoon voor de gek worden gehouden.

 

No Comments

Leave a Comment