Neem jij de rode of de blauwe pil?

In de film “The Matrix” krijgt de hoofdpersoon Neo de keuze om een blauwe of rode pil te nemen. De blauwe pil zorgt ervoor dat je je leven zoals je dat altijd al hebt geleefd blijft leven en onwetend zult zijn en de rode pil zorgt ervoor dat je de werkelijkheid zult gaan zien. We leven in mijn opinie nu in een wereld waar de meeste mensen de rode pil niet hebben genomen.

 

De rode of blauwe pil

 

Het is een metafoor die de keuze presenteert van het kiezen tussen de werkelijkheid of de gefabriceerde werkelijkheid. De blauwe pil staat voor veiligheid, onwetendheid, alle oppervlakkige zaken op de wereld en hiervoor kiezen betekent dat je ervoor kiest dat je je hoofd in het zand wilt steken en de werkelijkheid niet wilt zien. De Rode pil staat voor kennis, vrijheid en de harde werkelijkheid die soms moeilijk te slikken kan zijn. Als ik nadenk over het leven kom ik toch wel tot het besef dat wij als mensheid ook in een soort van droomtoestand leven waarin we ook nog eens onderdrukt worden zonder dat de meeste van ons het in de gaten hebben. We leven allemaal toch wel in een soort van slavernij en zijn ook echt slaaf van het systeem waarin we leven. We moeten een baan hebben, belasting betalen, ons aan de wetten houden en als we dat niet doen kan het ons duur komen te staan. Natuurlijk heeft het leven in zo’n systeem ook wel voordelen, maar toch zitten we een soort van gevangen in een mooie gevangenis. De rode of de blauwe pil kan ook gezien worden op de manier waarop je het leven bekijkt. Vooral nu in deze tijd hangt er een zweem van politieke correctheid over de wereld heen die ervoor zorgt dat we eerder politiek correct zijn of moeten zijn dan dat we realistisch zijn. Ik vind dat politieke correctheid in sommige gevallen best goed kan zijn, stel dat een kennis net bevallen is en de baby in kwestie is zo lelijk als maar zijn kan, dan is politieke correctheid helemaal niet zo erg. Je gaat natuurlijk niet tegen die kennis zeggen dat haar baby op een gedrocht lijkt. Maar als we kijken naar problemen in de samenleving dan is politieke correctheid niet de juiste keuze. Heel veel overvallen in Nederland worden gepleegd door Marokkanen en Antillianen en als je dat tegenwoordig zegt ben je al een racist, zelfs al is het in de praktijk toch echt de werkelijkheid. Dit is dus gewoon iets waar we dan niet omheen kunnen, het wil natuurlijk niet zeggen dat iedere Marokkaan of Antilliaan geneigd zal zijn om een overval te plegen, maar de meeste overvallers zijn wellicht wel eerder een Antilliaan of Marokkaan en als dat zo is en je spreekt het uit heeft dat niks met racisme te maken.

 

 

Steek je hoofd niet in het zand!

 

Ik vind dat mensen die politiek correct zijn om het politiek correct zijn simpelweg hun hoofd in het zand steken. We moeten erkennen dat er problemen zijn als die er zijn en dat gebeurt door het politieke correcte gedoe vaak niet snel meer. De aanslagen die voortkomen uit het geloof van de islam zijn goede voorbeelden. Veel mensen zeggen dan vaak dat niet iedere moslim een terrorist is en we niet elke moslim over dezelfde kam moeten scheren, maar vrijwel elke terroristische aanslag in de afgelopen tijd werd gepleegd door een moslim of moslims. Met politieke correctheid bereik je dan weinig en mensen die daarvoor kiezen, kiezen voor de Blauwe pil. Ik kies liever voor de Rode pil en zie de werkelijkheid liever onder ogen. In de VS zie je president Donald Trump ook vaak dingen zeggen die vele mensen liever niet willen zeggen omdat het niet politiek correct is en hier in onze Nederlandse politiek zie je het ook. Thierry Baudet, de leider van de partij Forum voor Democratie is iemand die dingen tenminste durft uit te spreken over bepaalde gevoelige onderwerpen. Hij heeft ooit gezegd dat veel vrouwen niet ambitieus zijn en kiezen voor het gezinsleven en daar heeft hij gewoon gelijk in en ook hij kiest voor de Rode pil. Ja, het is niet politiek correct om te zeggen, maar het is wel de waarheid dat veel vrouwen uiteindelijk toch kiezen voor het gezinsleven en daardoor parttime gaan werken en opvoeding van kinderen is ook erg belangrijk dus ze doen hier ook goed aan vind ik. Maar vele nare feministische mensen die het niet begrijpen lopen meteen te schreeuwen dat het vrouwonvriendelijk is en deze mensen zijn toe aan de Rode pil. Deze mensen moeten leren begrijpen dat als bepaalde dingen echt waar zijn ook al klinkt het niet mooi of vrouwvriendelijk ze deze waarheden toch echt moeten accepteren. De meeste vrouwen kiezen namelijk ook voor het moederschap en zijn daardoor minder carrièregericht en daar is ook niks schandelijks aan. De belangrijkste taak voor mensen die voor nageslacht zorgen is het goed opvoeden van hun kinderen.

 

 

De waarheid mag gezegd worden

 

Het is niet het enige voorbeeld wat ik kan bedenken van wat Thierry Baudet heeft gezegd ooit, want hij heeft ook ooit gezegd dat je als man zijnde niet meteen moet opgeven als een vrouw nee zegt en wederom heeft hij toch wel weer gelijk. Vrouwen zeggen soms nee omdat ze een man willen laten zweten en willen zien wat de man voor hen over heeft. Maar wederom zijn er heel veel mensen die dit niet begrijpen of niet willen begrijpen en niet tussen de regeltjes door lezen. Het enige wat Thierry Baudet wilde zeggen is dat je als man zijnde je best moet doen voor een vrouw en als het dan nog niet lukt je het dan moet opgeven, maar vooral je best doen als je een vrouw leuk vind. En het stoort mij enorm dat sommige mensen het opvatten als zijnde dat hij verkrachting zou goedpraten. Het zit hem niet alleen in zulke dingen overigens, maar in hoe heel de wereld werkt. We worden allemaal onder de duim gehouden met wetten, geld en bureaucratie en het houdt ons kort. Wel worden we overladen met onbenullige televisieprogrammaatjes waar de gemiddelde mens hersendood van raakt. Worden dit soort programma’s gemaakt om onze hersenen zodanig te bewerken dat we niet teveel over belangrijke zaken gaan nadenken wellicht? Je zou het bijna gaan denken namelijk. Het wordt tijd dat de mensen wakker gaan worden en meer gaan nadenken in plaat van naar Temptation Island te kijken naar rotzooi wat waarschijnlijk toch fake is. Mijn generatie is waarschijnlijk te afgestompt, maar de generaties na mij zouden wellicht het verschil nog kunnen maken, alleen het is eng hoe sommige scholen ook indoctrinatie lijken toe te passen tegenwoordig. Ik hoop dat de jeugd zich niet gek laat maken en dit doorzichtig gedoe kunnen doorzien. Ik kies voor de Rode pil en ik hoop steeds meer mensen met mij, want het wordt nu toch echt tijd voor een nieuw geluid en een nieuwe wereld waarin we het allemaal veel beter gaan regelen.

 

 

No Comments

Leave a Comment