Vuilakken en huichelaars op de werkvloer

De meeste mensen die een baan hebben en al wat langer bij een bedrijf werken hebben gemerkt dat er verschillende persoonlijkheden op de werkvloer rondlopen. Je hebt bijvoorbeeld de slijmballen, huichelaars en de viespeuken, kortom een heleboel vuilakken in tha house!

 

Ik werk nu al een geruime tijd bij een bedrijf waar ik de functie Logistiek Medewerker heb en heb hierbij vele mensen zien komen en gaan. Wat ik dus ook zie in het bedrijf is dat er net zoals er vroeger toen ik op school zat, er groepjes gevormd worden. Natuurlijk is dit een logisch gevolg, want je kunt natuurlijk niet met iedereen overweg en je gaat bij de mensen zitten die het beste in je straatje passen normaal gesproken. Normaal gesproken althans, want je hebt ook mensen die zichzelf verloochenen om hun baantje wat meer zekerheid te geven, maar hierover straks meer. Ikzelf ben altijd iemand geweest die het liefst niet in de spotlight wil staan en ik ben ook zeker geen meeloper of wat dan ook. Ik zou mezelf kapot schamen als ik iets zou doen waar ik niet volledig achtersta en ik vind het dus ook belangrijk dat je altijd eerlijk bent en oprecht. Helaas zijn er ook mensen die gerust in het belang van het bedrijf hun principes en normen en waarden opzij willen zetten, dit vaak ten koste van anderen. Veel mensen denken alleen aan zichzelf en hoe zij het best kunnen floreren in een bedrijf en doen bijna alles om dit te bewerkstelligen. Gelukkig zijn er ook mensen die oprecht zijn, maar die trekken vaak hun mond niet open en laten vaak de boel de boel. Ik vind dat juist deze mensen zich meer moeten laten horen en meer voor zichzelf moeten opkomen en als dit gebeurt zul je zien dat vele schapen zullen volgen. Vaak is dat namelijk het probleem, de meeste mensen zijn schapen en durven niet iets te doen wat niemand anders tot dat punt heeft durven doen zonder steun.

De eenlingen op de werkvloer

 

Hoewel ik wel vaak met een paar collega’s aan een tafeltje zit tijdens de lunch, acht ik mezelf toch meer een eenling. Bij mij in het bedrijf werkt er ook iemand die dat nog meer is dan dat ik dat ben en deze persoon zit vaak alleen in de pauzes en vaak leest hij hierbij ook een boek. Nu denk ik dat er juist in dat soort mensen een heleboel kracht schuilt, want ze proberen er niet bij te horen en doen ook niet aan meeloperij of geslijm. Sommige zien deze mensen als asociaal en oncollegiaal, maar de eenlingen kunnen vaak niet echt omgaan met het feit dat er zoveel neppe mensen rondlopen die zich schuldig maken aan huichelarij en achterbaks gedrag en om deze reden zitten ze dan ook liever alleen. Juist de mensen die zogenaamd erg collegiaal zijn en een allemansvriend lijken te zijn, zijn de mensen die vaak de grootste huichelaars zijn. Dus pas daar maar voor op, want als deze mensen over jouw rug promotie zouden kunnen krijgen zouden ze dat meteen doen zonder ook maar een greintje spijt. Het gekke is, de meeste mensen op de werkvloer weten vaak ook dat deze mensen achterbakse eikels zijn en toch blijven ze er vaak dan ook mee kletsen en grappen maken. Natuurlijk is dat ergens ook wel logisch, want je moet er wel mee kunnen blijven werken, maar toch stoor ik me hieraan. We moeten wat meer eerlijk zijn en als er iemand is die achterbaks gedrag vertoont dit eigenlijk gewoon tegen die persoon zeggen en er dan klaar mee zijn. We hoeven niet perse om zijn domme grapjes te lachen dan, niet meer net te doen alsof we die persoon mogen. Gewoon zakelijk blijven en het werk blijven doen waarvoor je bent aangenomen, meer niet. Als je dit zou doen zou je je opgelucht voelen, weet ik 100% zeker!

De slijmballen

Wat je ook vaak ziet op de werkvloer is dat mensen zichzelf verloochenen of slijmen om zo te proberen een hoger aanzien te krijgen of wellicht hun baan wat meer fundering te geven. Ook doen ze dit vaak in de hoop dat ze ooit een hogere functie mogen krijgen en helaas lukt het zo ook wel eens. Ik zou zelf nooit slijmen of mezelf ander voordoen om dan een wit voetje te kunnen halen bij de baas, dit druist in tegen al mijn principes. Wat is er toch mis met deze mensen dat ze dit wel kunnen? Je zou het kunnen vergelijken met NSB-ers die vroeger de Duitsers meehielpen en dit alleen maar deden vanuit pure egocentrische en opportunistische redenen. Deze mensen doen ook net alsof ze aan jouw kant staan, maar ondertussen fluisteren ze wel alles in het oor van de baas, weetjewel? Deze mensen zijn in de minderheid en vaak ook heel onzeker dus laat je niet door zulke types afschrikken, want er zijn uiteindelijk meer eerlijke mensen op de werkvloer en als deze samen de krachten bundelen dan zul je vaak zien dat die huichelaars komen slijmen of ze erbij mogen. Dan moet je wel hard zijn en gewoon NEE zeggen uiteraard, want het zijn opportunisten en ze gaan staan waar het het beste uitkomt voor hun. Dat kun je vaak al zien aan het tafeltje waar ze tijdens de lunch gaan zitten, want vaak is dat het tafeltje waar de mannen of vrouwen zitten die min of meer leidinggevend zijn. Dat is hoe ver deze slijmballen gaan en ze deinzen er dus ook niet voor terug om dit doorzichtige karakter tentoon te stellen. Het woord dat nu in mij opkomt is BAH!

Die smerige leidinggevende types

Ik werk dus in een groot magazijn en dit is dus min of meer onderaan de ladder in het bedrijf. Hiervoor schaam ik me niet, hoewel ik wel beter zou kunnen.Wellicht zou ik met schrijven ooit een inkomen kunnen genereren, want dit doe ik echt graag en vanuit passie, maar omdat dit nu niet het geval is zal ik toch mijn centjes moeten verdienen met iets wat ik wat minder leuk vind. Dit geldt gewoon voor de meeste mensen, want de meeste mensen hebben een baan waar ze gewoon niet volledig tevreden zijn. Als je net als ik onderaan de ladder staat in de bedrijfscultuur zul je ook te maken krijgen met een leidinggevende die tussen het hoofdkantoor in staat en het magazijn en dit zijn vaak ook de grootste vuilakken. In mijn geval is het iemand die weinig doet en veel beslissingen neemt in het magazijn die een meer nadelige uitwerking hebben dan een voordelige uitwerking. Iedereen is daar dus dan ook vaak de dupe van en hoewel hij hoogstwaarschijnlijk ook wel gezeik krijgt met zijn leidinggevenden ligt de druk toch weer op de schouders van de mensen onderaan. Vaak zijn het zulke types die theatraal van een afstandje gaan kijken als jij eventjes met iemand een gesprekje hebt aangeknoopt en hierbij via dit doorzichtige gedrag voor elkaar wilt krijgen dat je doorwerkt in plaats van kletst. Het erge is dat zulke mensen zelf niet veel uitvoeren en zelf veel kletsen, maar uiteraard niet willen dat jij zelf maar een gesprekje hebt van enkele minuten. Natuurlijk moet het werk wel gedaan worden, maar vaak willen ze gewoon niet dat je kletst en het liefst ook niet dat je naar de wc gaat bij wijze van. Soms voelen mensen met een leidinggevende functie zich ook beter omdat ze de baas kunnen spelen over mensen en het komt ook voor dat ze jaloers worden als ze zien dat de mensen onder hem of haar het te leuk hebben. Wat ik hiervan geleerd heb is dat je je niet moet laten koeieneren. Natuurlijk moet je wel werken voor je geld, maar kom wel op voor je rechten en probeer samen met je collega’s een front te vormen. Samen sta je sterker dan alleen en als je samen staat bereik je een positie waarmee je macht kunt uitoefenen. Waarom moeten de mensen onderaan zo hard werken en ligt er zoveel druk hun schouders, terwijl de mensen steeds hogerop eigenlijk weinig uitvoeren? Dit is onrechtvaardig en hier moet verandering in komen, dus vorm samen een front met elkaar en wees niet bang voor loze dreigementen. Ik ben zelf een voorstander van een basisinkomen voor iedereen en hier heb ik ook over geschreven in deze blog dus zoek het op. Het moraal van dit verhaal is dat er veel huichelarij is in bedrijven, maar als je eerlijk bent en jezelf durft te zijn en niet meeloopt met anderen dat je zult merken dat je veel steun zult krijgen als je je mond zal opentrekken en met redelijke argumenten komt. De meeste mensen hebben gewoon iets nodig wat hun over de drempel trekt en dat kan JIJ zijn!

No Comments

Leave a Comment