Worden we gehersenspoeld door de media?

Dat de media invloed op ons heeft is sowieso een feit, al is het maar via de reclame op de tv die ons aanspoort om dingen te kopen. Veel producten worden op deze manier aantrekkelijk gemaakt doordat ze via bijvoorbeeld reclames op een mooie manier  aan ons worden voorgeschoteld. Veel mensen zijn hiervoor gevoelig en nu is de vraag of  we ook gebrainwashed worden om ons op een bepaalde manier te laten denken. Wij zijn natuurlijk het klootjesvolk en we moeten wel onder de duim worden gehouden natuurlijk he? Zijn we wel echt vrij of is dit ook maar beperkt?

 

Als je regelmatig tv kijkt zie je natuurlijk ook regelmatig reclamespotjes voorbij komen. Niet alleen op de televisie, maar ook op het internet of de radio. En vaak heeft het wel een bepaalde invloed op onze keuzes, want je krijgt dan vaak wel het gevoel dat je het product dan ook wel wilt hebben. Denk aan de autoreclames die je voorbij ziet komen, want vaak ga je dan ook nog eens opzoeken hoeveel het kost om dat voertuig te leasen of om het voordelig te kopen. Een ander voorbeeld is de vele anti-rimpel lotions die je vaak in reclames voorbij ziet komen, veel vrouwen vinden verzorgd zijn en schoonheid belangrijk dus ook dit heeft vaak invloed op het koopgedrag van sommige vrouwen. Ik heb er zelf niet echt veel last van, maar als ik reclame zie van een aanbieding van de Burger King of McDonald’s met een lekkere sappige hamburger dan krijg ik toch vaak wel trek in zo’n hapje. Dus in die zin ben ik er ook wel gevoelig voor. Zouden de mensen die aan de macht zijn ook invloed uitoefenen op onze manier van denken? Ik denk het eigenlijk wel, want 1 van de mensen die ik bewonder, namelijk Thierry Baudet van Forum voor Democratie, is de laatste tijd erg negatief in het nieuws gekomen. Hij zou namelijk vrouwonvriendelijk zijn, racistisch en ook nog een een fascist, maar ik kan me hier absoluut niet in vinden.

 

Thierry Baudet en Donald Trump

Thierry zou in een roman hebben geschreven en hebben gezegd dat je bij vrouwen niet altijd nee moet accepteren en soms gewoon moet doorzetten. Helaas zijn er veel van die nare, onbenullige en vaak ook linkse types die dit niet snappen en schreeuwen dat hij hiermee aan wilt zetten tot verkrachting. NEE stelletje onbenullen! Dat bedoelt Thierry helemaal niet, hij bedoelt dat sommige vrouwen soms willen zien wat je als man voor hun over hebt. Soms willen vrouwen dat je extra moeite doet voor hen omdat ze willen zien of je daartoe bereid bent. Dat bedoelt Thierry!! En het wordt door veel mensen gewoon niet begrepen, maar de media speelde hier ook op in en probeerde Thierry ook te framen alsof hij ook echt verkrachting wilt goedpraten. Veel mensen leken dit dus ook echt te geloven en ik denk dat dit vooral door de media komt. Kijk naar Donald Trump, hij wordt ook neergezet als een vrouwonvriendelijke racist en fascist en hij wordt zelfs van anti-semitisme beschuldigd. Dit terwijl zijn schoonzoon van joodse komaf is, kom op zeg! En de mensen lijken dit allemaal maar te geloven, dat is nog wel het meest erge en irritante. Dus ik denk dat de media dus zeker wel een grote invloed hebben op de massa en dan vooral de mensen die misschien niet echt verder kijken dan hun neus lang is of alleen maar de headlines lezen en verder niet echt de feiten willen onderzoeken. De media lijkt erop gericht te zijn om Donald Trump constant in een slecht daglicht te plaatsen en wil hiermee bereiken dat alle mensen een hekel aan Trump krijgen. Je zag op Youtube ook heel veel kinderen die in huilen uitbarstten toen bekend werd dat Donald Trump verkozen was als president. Deze kinderen zijn door hun ouders zo geïndoctrineerd dat ze helemaal van slag waren toen ze dat nieuws hoorden. Ik denk dat de media iets soortgelijks probeert te doen bij mensen. Indoctrinatie om ervoor te zorgen dat je Donald Trump gaat haten.

Op de grote Social Media websites zoals Facebook of Twitter wordt er ogenschijnlijk ook in toenemende mate censuur toegepast en veel gebruikers worden geblokkeerd omdat ze dingen schrijven of zeggen die dan volgens deze websites gevaarlijk zijn. Vaak wordt er ook als reden opgegeven dat ze dan zouden aanzetten tot haat of geweld terwijl dit helemaal niet zo is. Dit zie je op Youtube ook gebeuren en ook ik heb dit zelf ook ondervonden. Ik maak namelijk ook filmpjes op Youtube waarin ik me kritisch uit op veel maatschappelijke zaken zoals bijvoorbeeld de zwarte pietenkwestie of het islamitische geloof. Hoe en waarom weet ik niet precies, maar na een tijdelijke ban van 2 weken ging ik verder en daarna werd mijn account gedelete en geblokkeerd en ben ik helaas veel filmpjes verloren. Maar heb nu weer een nieuw account aangemaakt, hoewel ik meteen al bij 1 filmpje beperkingen kreeg opgelegd. Ik ga gewoon verder en laat me niet zomaar afschepen, maar het is een schande dat Youtube nu wil gaan bepalen wat wel of wat niet kan. Het begint dan namelijk erg op Turkije te lijken waar Erdogan alles wil kapotmaken wat niet strookt met zijn gedachtegoed. Wat ik dan wel vreemd vind is dat een bekende haat-imam op Youtube wel gewoon zijn filmpjes mag blijven zetten, terwijl dit juist echt aanzet tot haat en geweld. Zo zie je maar dat er dus wel degelijk een onderscheid lijkt te worden gemaakt. Het zou natuurlijk het makkelijkst zijn als iedereen hetzelfde zou denken, want dan zijn de mensen wellicht het makkelijkst te onderdrukken. Is dat de reden dat er veel islamisering in ons land lijkt te zijn en dat de regering veel islamitische mensen hier laten komen? Als moslims de meerderheid zouden vormen zou het wellicht makkelijker worden om het volk te onderdrukken en te controleren, want moslims willen vaak alleen hun God behagen en lijken vaak niet verder te denken dan dat. Of is dit een gedachte die wellicht te ver gaat? Gek genoeg klinkt het ergens ook wel als iets wat waar kan zijn, want dan wordt het makkelijker het volk te hersenspoelen of hypnotiseren. Als hypnose echt werkt, zou je ook kunnen stellen dat je mensen als een geheel ook zou kunnen hersenspoelen of hypnotiseren. Ik ben zelf nooit gehypnotiseerd, maar je ziet soms vreemde dingen gebeuren als mensen gehypnotiseerd worden in shows. Wat als we allemaal in een staat van hypnose zijn zonder dat we het beseffen?

Ik lees ook verhalen over MK-Ultra en dit was iets wat in de jaren 50 door de CIA als geheim project werd opgezet met als doel om te kijken in hoeverre mensen gehersenspoeld kunnen worden en hoe je ervoor kunt zorgen dat je totale controle kunt krijgen over iemands geest. Nu staat daar genoeg over op het internet dus als je daarover meer wilt weten raad ik je aan om dit te googlen, maar wellicht ga ik daar ook nog eens een stuk over schrijven. Ik weet natuurlijk niet in hoeverre wat ik allemaal gelezen heb ook daadwerkelijk klopt, maar ik geloof wel dat het grootste deel waar is. MK-Ultra zou ook gebruik maken van subliminale boodschappen verborgen in beelden of reclames. Als je de film “They Live” van John Carpenter hebt gezien weet je wellicht waar ik het over heb, maar als je dit al leest betekent het waarschijnlijk al dat je je ervan bewust bent dat dit soort dingen echt kunnen bestaan. We leven in een vreemde wereld waar er meer vragen zijn als antwoorden en ik denk dat de elite inderdaad zover wilt gaan dat zij ons als geheel zou willen onderdrukken door middel van hersenspoeling. Wij zijn een gevaar in principe, want wij kunnen alles ontregelen. Denk eens aan wat er zou gebeuren als we allemaal zeggen dat we niet meer gaan werken en dat we vanaf nu gaan doen waar we allemaal zin in hebben. Natuurlijk is dat voor niemand echt goed, maar veel van wat er nu gedaan wordt is wel gewoon bullshit. De elite heeft ons harder nodig dan wij hen en zijn als de dood dat wij als geheel “outside of the box” gaan denken. Denk aan een bedrijf waar iemand onderaan de ladder in de bedrijfscultuur werkt en kritiek begint te uiten op veel beslissingen die in het bedrijf worden genomen die het vaak juist moelijker maken voor het personeel. Dit gebeurt in heel veel bedrijven en die mensen die kritiek uiten vormen een gevaar voor de status quo in het bedrijf. Wat als de rest van het personeel zich bij die kritische persoon aansluit? Dan hebben ze echt een probleem en zo zie je in dat bedrijf ongeveer in het klein wat er in de maatschappij zou kunnen gebeuren, degene met kritiek wordt de mond gesnoerd. De regering heeft veel meer aan makke lammetjes dan aan mensen die tegen de stroom in gaan en wilt er alles aan doen om alle lammetjes mak te houden. Dus ja, ik denk inderdaad dat we onderdrukt worden en kort worden gehouden en gehersenspoeld worden omdat WIJ alles in de maatschappij draaiende houden en dat WIJ als we zouden willen alles kunnen ontwrichten. En ik vind dat wij maar eens wakker moeten worden! En gelukkig lijkt het erop dat dat ook echt aan het gebeuren is.

 

No Comments

Leave a Comment