Een dieetje gedaan, soort eierdieet.

Iedereen gaat wel eens op dieet, al is het maar om het te proberen, maar als je een dieet gaat volgen merk je toch wel dat je discipline zult moeten hebben. Veel mensen hebben dat niet en daar gaat het vaak mis, maar je kunt ook best wel op dieet gaan en nog steeds lekkere dingen eten.

 

Eierdieet

 

De laatste jaren merk ik dat ik niet meer alles kan eten wat ik wil zonder dat ik de gevolgen daarvan opmerk, dit kon altijd wel en daardoor at ik ook veel snoepgoed en lekker eten. Nu ik over de 30 ben liggen de zaken wel enigszins anders en moet ik toch wel een beetje gaan opletten op wat ik eet. Een zak chips opentrekken in de avond kan nog steeds wel, maar je moet er geen gewoonte van maken om dit dan elke dag te gaan doen. Omdat ik geen zin heb om zo’n wandelende cliché te worden en op een gegeven moment een oudere man met een dikke pens te worden wil ik toch bewuster gaan eten. Dit natuurlijk wel gepaard met genieten, want alleen maar gezond eten is verrekte saai en af en toe moet je gewoon lekker zondigen en bijvoorbeeld een lekkere vette hap tot je nemen. Mijn vriendin vertelde mij over het zogenaamde eierdieet en ik ben dat toen eens gaan opzoeken. Dit dieet is een crashdieet waarbij je veel eieren moet eten en in 1 week zou je hiermee tot zo’n 5 kilo kunt af vallen zonder dat je daarbij echt honger zult ervaren. Dit sprak mij wel aan en ik heb dit concept gemengd met mijn eigen idee door wat dingen te gaan kopen die weinig vetten en suikers bevatten. Ik kocht namelijk veel producten van Optimel die nul procent vetten bevatten en suikervrij zijn. Dit gemengd met eieren, groente, fruit en vlees en snoepgoed heb ik dan laten staan. Sowieso geen brood en aardappelen, want dit zijn toch wel de sluipende dikmakers. Dit heb ik nu een paar dagen gedaan en het was eerlijk gezegd retesaai, maar wel te doen. Ik heb nooit overgewicht gehad en denk dat ik ook nooit echt een dikkerd zal worden, maar een paar kilootjes kwijt kan geen kwaad lijkt mij, ik woog maar een paar kilo zwaarder dan ik zou moeten wegen en met zo’n dieet kun je in korte tijd wel resultaten boeken. Hieronder een foto van mijn lichaam zoals het nu is. Ik moet wel bekennen dat ik mijn spieren span en het licht vanuit de juiste hoek komt, maar je kunt zien dat ik wel enige potentie heb om een goed lijf te kunnen bewerkstelligen. Helaas ben ik vrij lui en de hele dag in de sportschool rondhangen lijkt mij ook erg saai. Ik heb overigens erg veel respect voor mensen die dat wel doen, want die hebben een sterke discipline en iedereen die gespierd is die geeft er dus ook best veel voor op, dus hulde aan deze mensen!

 

 

Lekker snoepen en toch afvallen?

 

Het meest vervelende aan een dieet is dat je jezelf beperkingen moet opleggen en juist als iets niet mag is het nog veel aanlokkelijker. Ik kan best wel disciplinair zijn, maar het is zo verrekte saai en er moet gewoon een betere manier om toch af te vallen zonder dat je te streng bent voor jezelf en jezelf ook nog wat lekkers gunt. Ben nu op het moment dat ik dit schrijf ongeveer 3 dagen bezig en ik ben pas een kilo kwijt ofzo en dat is zo enorm demotiverend dat ik heb besloten het anders aan te pakken. Je kunt namelijk ook verstandig snoepen in plaats van normaal snoepen waarbij je lichaam een overdaad aan suikers en koolhydraten en calorieën binnenkrijgt. Ik bestel wel eens producten op Body&Fit shop en door dit te schrijven maak ik eigenlijk gratis reclame, maar ik bestel daar af en toe supplementen en ander spul. Nu kun je daar ook heel veel lekkernijen bestellen die gericht zijn op een low carb dieet en hiermee kun je dus tijdens je dieet toch nog wat lekkers binnenkrijgen, dus ik heb daar een aantal dingen besteld die ik morgen binnenkrijg. Ze hebben er zelfs brood waar minder calorieën inzitten en ik ben benieuwd hoe het zal smaken. Verder doe ik overigens elke dag ook push ups en dit probeer ik toch echt te blijven doen. Ik ben zelf rond de 1m80 en weeg op dit moment 84,6 kilo en als ik 80 kilo weeg of 79 dan ben ik echt wel tevreden eigenlijk. Als ik dat gewicht heb bereikt zal ik proberen in balans te blijven en gewoon niet te vaak in de avond een zak chips open te trekken of ander snoepgoed te eten, want dat deed ik voorheen wel en aangezien ik geen twintiger meer ben zal ik verstandiger moeten omgaan met voedsel. Je kunt namelijk ook teveel genieten van eten en dan kan het een verslaving worden. Toch moet je wel minstens 2 keer per week zondigen vind ik met lekkere vette happen, want het leven is gewoon te kort om alleen maar gezond te doen. Ik denk dat een goede balans vinden tussen gezond eten en minder gezond een goede beslissing is voor iedereen. Als je elke dag een frietje speciaal gaat eten dan gaat de magie daarvan ook wel enigszins weg en wordt het op een gegeven moment gewoon vies, maak het iets wat je zo nu en dan doet en dan voelt het weer meer als een beloning voor jezelf. Ik zal deze blog nog wel updaten met hoe mijn dieet is afgelopen en of ik mijn streefgewicht heb bereikt.

No Comments

Leave a Comment