Nieuwe medicijncombinatie vs kaalheid

Nieuw middel tegen haaruitval gevonden?

 

Ik las vandaag dat onderzoekers van een universiteit in Manchester mogelijk een effectieve medicijnencombinatie hebben ontdekt die ervoor kan zorgen dat kaalheid wordt bestreden. Mogelijk goed nieuws voor mensen die kalende zijn en graag hun haardos willen behouden dus. Het medicijn cyclosporine A, dat wordt gebruikt tegen auto-immuunziekten, zorgt voor meer haargroei op plaatsen waar meer haargroei gewenst zou zijn. Wanneer dit medicijn wordt gecombineerd met Way-316606, dat wordt gebruikt bij de behandeling van osteoporose oftewel botontkalking, zou dit dus een effectief middel zijn tegen haaruitval of kaalheid. Volgens een onderzoeker van de universiteit van Manchester zijn de eerste tests van de medicijncombinatie positief en kan het een wereld van verschil uitmaken voor mensen die last hebben van ernstig haarverlies. De medicijnen zorgen ervoor dat haargroei wordt gestimuleerd en haaruitval wordt gestopt. In hoeverre het haar op een volledig kaal hoofd kan terugbrengen kan ik nergens terugvinden, maar ik denk dat het niet onmogelijk is om dit te bewerkstelligen. Toch denk ik persoonlijk wel dat het middel meer kans van slagen heeft bij mannen of vrouwen die niet geheel kaal zijn. Ik heb zelf bijvoorbeeld nog een goede haardos, maar ik merk wel dat het minder is dan 10 jaar geleden dus waarschijnlijk zou dit middel voor mij een redmiddel kunnen zijn. Ik denk niet dat ik anders echt volledig kaal zou worden, maar het is wel een fijn idee als er iets bestaat wat ervoor kan zorgen dat ik nog langer van een haardos op mijn hoofd zou kunnen genieten en ik denk dat er meer mensen zijn die net zoals mij denken.

Cyclosporine

Ik heb wel gelezen dat Cyclosporine al een lange tijd gebruikt wordt bij mensen die Alopecia Areata hebben, dit wordt dan als middel  onder de merknamen Sandimmune en Neoral in de handel gebracht. Alopecia Areata is een haaraandoening waarbij een persoon vrij plotseling vaak gedeeltelijk kaal wordt. De haren worden hierbij als het ware door een soort van ontstekingsprocessen bij de haarwortelzakjes aangevallen waardoor de haren uiteindelijk uit vallen. Mijn moeder heeft dit ook ooit gehad en bij haar kwamen er dus ook allerlei kale plekjes op het hoofd, maar het stopte bij haar ineens en nu heeft ze dus nergens meer last van. Het kan dus ook zijn dat het haar ineens terugkomt als je Alopecia Areata hebt zonder dat je hier middeltjes voor gebruikt dus de aandoening kan ook ineens weer overgaan. Maar sommige mensen gebruiken hierbij dus Cyclosporine en vaak hebben ze er ook baat bij. Dit middel onderdrukt immuunreacties en zo onderdrukt het dus ook de reactie waarbij de haarwortelzakjes aangevallen worden. Nu heeft dit middel wel mogelijke bijwerkingen, maar dit geldt voor de meeste medicijnen. Als het echt onveilig zou zijn zou dit middel nooit voorgeschreven worden natuurlijk. Ik slik zelf ook wel eens een medicijn tegen hooikoorts en zelfs dat middel kan mogelijke bijwerkingen hebben, maar je kunt het wel gewoon in de drogist kopen.

Bewezen middeltjes

Nu bestaan er al twee bewezen middeltjes die werken tegen haaruitval, namelijk Finasteride en Minoxidil, maar deze middeltjes werken vaak niet helemaal zoals gewenst en soms ook helemaal niet. Nu zijn er wel mensen die met deze middeltjes geholpen worden, maar het zijn beide geen middeltjes die absoluut bij iedereen behulpzaam zijn helaas. Bovendien heeft Finasteride, wat ook gebruik wordt bij mannen met prostaatproblemen, ook een aantal mogelijke bijwerkingen zoals bijvoorbeeld erectiestoornis of kans op eventuele borstvorming en ook gewoon verminderde lust in seks. Welke man heeft daar nu trek in? Ik zeker niet in elk geval, dan zou je nog liever kaal worden misschien. Minoxidil bestaat ook al geruime tijd, maar ook dit middel heeft bijwerkingen helaas. Huidirritatie of hoofdpijn en zelfs een toename van het gewicht, maar je kunt met dit middel bijvoorbeeld ook haargroei krijgen op plekken waar je het niet wilt. Maar wederom geldt dit natuurlijk niet voor iedereen en met dit middel worden ook veel mensen geholpen. Ik hoop echt dat het nieuwe middel iets is wat voor iedereen helpt en ik gun zelfs de kale mannen op de wereld weer een hoofd vol met haar. De eerste tests zijn in ieder geval positief dus dat klinkt al goed. Het zou helemaal grappig zijn als zelfs hele oude mannen met een kaal hoofd ineens weer een volle haardos kunnen krijgen en daardoor er allemaal als een tarzan bij gaan lopen met een lange haardracht en hun haar zwiepen als het in de ogen komt. Ik gun zelfs prins William van Engeland een volle haardos, want die ziet er dan een stuk beter uit. De kans daarop lijkt nu in elk geval groter te worden

 

No Comments

Leave a Comment