Tandbederf op een natuurlijke wijze genezen?

Kan tandbederf op een natuurlijke wijze worden aangepakt? Dit zou natuurlijk geweldig zijn als dit mogelijk is en het zou betekenen dat we niet meer zo vaak naar de tandarts hoeven te gaan of zelfs helemaal niet meer. Er zijn mensen die beweren dat ze tandbederf zonder hulp hebben weten te genezen.

 

Iedereen wordt op een gegeven moment in zijn of haar leven geconfronteerd met de verschrikkelijke tandarts en de  gevolgen van het worden behandeld door een tandarts. Niemand vind dit leuk en het liefst zouden we dit deel in onze levens graag overslaan, maar helaas is het bezoek aan een tandarts iets wat echt moet. Of is er ook iets anders wat we zouden kunnen doen? Ik heb namelijk gelezen dat een vitamine die niet veel in ons westers dieet voorkomt, tandbederf ook zou kunnen tegengaan, namelijk vitamine K2. Vitamine K komt wel vaak in ons westers dieet voor, maar vitamine K2 schijnbaar niet echt. Nu is dit goedje gelukkig ook in supplement vorm te koop.

Het begon met een man genaamd Weston Price, deze man was een tandarts en een wetenschapper in de jaren 20. Hij kwam erachter dat bepaalde volksstammen geen tandbederf ondervonden en dat dat kwam omdat ze een ander dieet hadden dan de meeste westerlingen. Deze volksstammen werden als primitief beschouwd en werden niet blootgesteld aan voeding die voorkwam in het westen zoals suiker, bloem en andere bewerkt voedsel. Hij onderzocht de voeding en kwam erachter dat deze voeding vooral Vitamine A,D en een ander stofje bevatte die hij “activator X” noemde. Later werd er ontdekt dat het ging om vitamine K2. Toen deze volksstammen kennis maakten met het westers dieet kwamen later de gevolgen en kregen ze ook last van tandbederf en tandproblemen. Dus het westers dieet is alles behalve goed voor ons gebit.

 

Ene Ramiel Nagel heeft hier ooit een boek over geschreven waarin hij uitlegt dat het mogelijk is om tanden te remineraliseren. Ik zou vooral aanraden om deze naam te Googlen zodat je er meer informatie over kunt vinden. Vitamine K2 komt vooral voor in kaas en gefermenteerde melkproducten zoals kwark( in lage concentraties), maar het zit bijvoorbeeld ook in japanse natto (gefermenteerde sojabonen). Calcium is belangrijk voor onze botten, maar om calcium op een goede manier te laten binden is vitamine K2 nodig en hierin kun je de link zien naar een beter gebit. Zonder vitamine K2 zou het kunnen dat er een overschot ontstaat aan calcium op plekken in het lichaam waar dat niet nodig is. Zo kan er bijvoorbeeld aderverkalking ontstaan.

 

Dus je kunt tandbederf wellicht helpen voorkomen met voldoende inname van vitamine K2 en hierover kun je op het net vooral in het Engels een heleboel vinden. Ik heb gelezen dat er ook een link is met haaruitval en een tekort aan vitamine K2, maar daarover schrijf ik nog in een andere blog. Tot slot kan ik je vertellen dat vitamine K2 ook verschillende subtypen kent, als ik me niet vergis MK-4 tot MK-15 en zover ik weet is MK-4 samen met MK-7 de beste vorm. Deze kun je makkelijk op het internet kopen. Ikzelf heb dit ooit via Ebay gekocht en ga dit zeker weer doen.

No Comments

Leave a Comment