De cartoonwedstrijd van Geert Wilders afgeblazen, dreiging vanuit islamitische hoek

Geert Wilders had een cartoonwedstrijd georganiseerd met als onderwerp de “profeet” Mohammed. In sommige landen is het verboden om “profeet” Mohammed af te beelden of te tekenen.De cartoonwedstrijd is helaas afgeblazen omdat er dreiging kwam vanuit islamitische hoek.

 

Onrusten in Pakistan

 

Geert Wilders heeft zijn cartoonwedstrijd dus afgelast omdat er dreiging kwam en hij werd zelf ook met de dood bedreigd. Vooral in Pakistan werden mensen met een islamitische achtergrond er erg onrustig en daar werd er dan ook een protestmars  gehouden in Islamabad. Nu las ik ook dat de mensen in Pakistan van vreugde juichden toen bekend dat Wilders de cartoonwedstrijd afblies, ze zagen het zelfs als een grote “overwinning”. Toch vind ik persoonlijk dat Wilders juist weer duidelijk heeft aangetoond hoe gevaarlijk de islamitische wereld kan zijn, want daar deinzen mensen er niet voor terug om met geweld hun zin door te drijven. Dus omdat er randdebielen op de wereld rondlopen die met geweld dreigen heeft Wilders de cartoonwedstrijd dus moeten afblazen, veiligheid boven alles natuurlijk. Maar toch is het enorm irritant dat mensen door met geweld te dreigen hun wil willen opleggen aan anderen. Eigenlijk vind ik dat iedereen juist nu voor vrijheid van meningsuiting zou moeten pleiten en een tekening van Mohammed maken, we moeten ons toch niet laten koeieneren door een stel randdebielen die een bepaald geloof aanhangen? En veel mensen zeggen dat dat Wilders te ver gaat en provoceert. Nou en? Wat dan nog?! Moeten wij soms onze vrijheden inleveren omdat er mensen zijn die er anders met geweld op reageren? Fok die shit zeg ik dan! Een beetje hetzelfde als wat Peter R. de vrieseikel zei over de cartoonisten van Charlie Hebdo die toen waren vermoord, hij zei dat hij vond dat de cartoonisten wel erg ver gingen met hun cartoons. Die lul de behanger begrijpt het niet en blijkbaar heeft hij begrip voor de moord op de cartoonisten van Charlie Hebdo. Het erge is dat er heel veel mensen zijn die er hetzelfde over denken als die flapdrol. Het probleem is niet Wilders met zijn cartoonwedstrijd, het probleem is dat er mensen zijn die met geweld willen reageren als er zo’n cartoonwedstrijd gehouden wordt en dat is wat veel mensen maar niet lijken te begrijpen.

 

 

Laat moslims toch gewoon met rust?

 

Sommige mensen zeggen dat ze vinden dat we moslims gewoon met rust moeten laten, maar ik ben het daar niet mee eens. Wij moeten en hoeven geen medelijden of respect hebben voor mensen die klaarblijkelijk geen respect hebben voor onze vrije Westerse cultuur, wij moeten hier juist streng zijn en grenzen stellen. Ik las toevallig ook dat veel Nederlanders vinden dat Wilders moedwillig moslims wil kwetsen, maar ook die mensen begrijpen niet goed waar het Wilders om te doen is. Gekwetst worden is ook een keuze namelijk, je kunt ervoor kiezen om je door iets te laten raken. Het bleek dat zes op de tien mensen vonden dat Wilders te ver ging met zijn cartoonwedstrijd. Dit bleek uit een gewogen peiling onder 21000 mensen, maar een echt betrouwbare peiling is het dan niet, want 21000 mensen is niet erg veel en dus eigenlijk nietszeggend..De mensen die hem te ver vonden gaan menen dat Wilders met zijn actie anderen in gevaar brengt en vooral is bedoeld om te provoceren. Ook al hebben ze daar voor een deel gelijk in, ze kijken niet naar het belangrijkste deel, namelijk dat er mensen in gevaar kunnen komen door een cartoonwedstrijd. Dat is namelijk het grote probleem, want een cartoonwedstrijd is in principe gewoon een grappige actie. Waarom moeten wij niet-moslims heel veel rekening houden met moslims terwijl dat andersom blijkbaar niet zo heel erg hoeft. Ik geef zelf geen ene mallemoer om het islamitisch geloof  en dat zal ik ook nooit doen. Als moslims zo graag willen geloven dan moeten ze dat natuurlijk zelf weten, dat interesseert mij niks, maar als juist blijkt dat veel moslims zich willen bemoeien met onze manier van leven en ons de wet willen voorschrijven dan heb ik daar wel een groot probleem mee en ik vind dat iedereen die geen moslim is daar ook een probleem mee zou moeten hebben. Ik geef ook geen zier om Mohammed, de pedofiele, schizofrene en zogenaamde profeet en ik geef ook geen hol om de zogenaamde heilige koran. Moslims die in landen wonen die niet islamitisch zijn moeten maar eens gaan beseffen dat het Westen niks om hun religie geeft en er ook nooit iets om zal geven. Als deze mensen dat erg vinden en daar een probleem mee hebben kunnen ze beter gaan verhuizen naar een islamitisch land of zo. Dit is Nederland en geen islamitisch land en dat zal het ook nooit worden.

No Comments

Leave a Comment