De (in)tolerantie die moslims hebben

Veel moslims die in het westen zijn gaan wonen zijn geconfronteerd met de gewoontes en de normen en waarden van ons westerlingen. Bepaalde zaken zoals bijvoorbeeld homoseksualiteit, vrijheid van meningsuiting en vaak ook vrijheid van religie wordt vaak niet geaccepteerd, want Islam is uiteraard het enige echte geloof natuurlijk…ahum.

 

Veel moslims die hier in Nederland wonen, maar ook in andere westerse landen, hebben veel moeite met de manier waarop wij westerlingen leven. Wij gedragen ons in hun ogen vaak zondig en ze zouden het liefst willen dat wij ons aan hun gedachtegoed aanpassen. Absurd natuurlijk, want dit is natuurlijk geen islamitisch land. Toch denk ik dat het merendeel van de moslims die hier wonen er wel vanuit gaat dat dit ooit zal gaan veranderen. Natuurlijk zijn er ook moslims die wat vrijer zijn en zich meer hebben aangepast aan onze cultuur, maar die worden vaak ook scheef aangekeken door de moslims die wat traditioneler zijn. Ik heb een goede vriend die van Turkse komaf is en ik ken hem al vanaf mijn schooltijd. Er zijn weinig mensen met wie ik echt op kan schieten, maar hij is er toch wel echt 1 van en hij is ook moslim. Nu is hij wel een moslim die niet zoveel met het geloof heeft en hij doet ook niet aan de Ramadan of gaat ook niet naar de moskee. Hij viert ook gewoon Sinterklaas en doet gewoon mee in onze Nederlandse samenleving, kortom hij is gewoon een Nederlander. Toch voelt het voor hem soms dubbel omdat mensen hem nog steeds zien als een Turk, daarin begrijp ik zijn frustratie dus ook wel. Geert Wilders zou blij zijn met hem in de Nederlandse samenleving, want het gaat Wilders namelijk niet om moslims an sich denk ik, maar meer om moslims die zich niet willen aanpassen en de boel verpesten. Die maat van mij heeft trouwens ook helemaal niks met die dictator Erdogan en ik vind dat Turken die hier in Nederland wonen en Erdogan als hun echte leider zien maar beter in Turkije moeten gaan wonen. Ik denk eigenlijk dat veel moslims mijn vriend een verrader zouden vinden als ze zouden weten hoe hij zijn leven leidt en zijn kinderen opvoedt. Persoonlijk vind ik het een must dat mensen zich gaan aanpassen aan de normen en waarden van het land waarin ze wonen of gaan wonen. Als ik naar een moslimland zou verhuizen dan zou ik me ook moeten aanpassen aan de normen en waarden die ze daar hebben. Natuurlijk ben ik niet gek dus zal dat nooit gebeuren.

Homoseksualiteit en de islam

Homoseksualiteit is in de islam ook een erg groot taboe, dit wordt namelijk niet geaccepteerd. In  strenge islamitische landen is homoseksualiteit zelfs strafbaar en we kennen waarschijnlijk allemaal ook wel de beelden van homoseksuele mannen die door IS-“strijders” van hoge gebouwen worden gegooid. Sommige moslims zeggen dat IS helemaal niks met de islam te maken heeft, maar het heet toch echt wel Islamitische Staat dus daar kun je gewoon niet omheen. Er zijn ook moslims die beweren dat IS iets is wat door de CIA in de VS is gecreeërd, maar het zijn toch wel echt allemaal Arabisch uitziende mannen dus ik betwijfel dat ten zeerste. Een Turkse collega die alleen maar Turkse televisie kijkt via de schotel, beweerde zelfs dat al die zogenaamde onthoofdingen gewoon special effects waren en opnames waren die in een filmstudio waren gemaakt. Nu ben ik wel een beetje iemand die vaak dingen in twijfel trekt, maar zijn bewering ging mij toch wel te ver. Er zijn namelijk echt mensen onthoofd en vermoord en dat kun je gewoon niet ontkennen en daar drijft hij dan de spot mee als het ware. Met die persoon heb ik een heftige discussie gehad en nu praat ik logischerwijs dus ook niet meer met hem. Ook in Nederland lopen er moslims rond die homoseksuele mannen het liefst klappen willen verkopen, maar er zijn uiteraard ook andere religies die hier veel moeite mee hebben. Alleen de andere religies gaan vaak niet over tot acties en je ziet toch wel vaak dat moslims zich schuldig maken aan aanslagen en ander gewelddadig gedrag. Ik vind elke religie met bepaalde regels stompzinnig overigens, maar ik acht de islamitische religie toch wel als een bedreiging voor onze democratie en onze vrije westerse normen en waarden. Wij Nederlanders worden geacht om tolerant te zijn ten opzichte van moslims, maar ik vind dat moslims ook tolerant moeten zijn ten opzichte van onze cultuur en normen en waarden en hier gaat het gewoon vaak mis. Ik bedoel, zou je een Gay Parade kunnen houden in de Schilderswijk bijvoorbeeld? Of in een andere buurt waar er veel moslims wonen? Ik weet zeker dat dit problemen zou opleveren en dat er stenen gegooid zullen worden die gepaard gaan met rellen.

Vorig jaar zou er in Engeland een eerste moslimhuwelijk tussen 2 mannen hebben plaatsgevonden en hoewel dit volgens de traditionele islam nooit zal worden geaccepteerd lijkt het wel een stap in de goede richting. Zolang er nog homoseksuelen worden vermoord in de naam van Allah denk ik er het mijne van. Mijn broertje is in een vliegtuig ooit aangesproken door een moslim die aan hem vertelde hoe hij dacht over de overige passagiers. Mijn broertje heeft een donkere huid en een baardje dus hij werd wellicht aangezien voor een moslim. De man vertelde aan hem dat hij het moeilijk vind om aan te zien dat er zoveel ongelovigen zijn en dat hij het niet snapt waarom ze niet gewoon gelovig worden omdat hij ervan overtuigd is dat ze anders allemaal verbrand zullen worden in het hellevuur. Die persoon die vertelde dit aan hem in vertrouwen omdat hij waarschijnlijk dacht dat mijn broertje een moslim was. Wat ik hiermee wil zeggen is dat ik denk dat veel moslims niet zeggen hoe ze echt over ons westerlingen denken. Ik denk dat ze ons zien als uitschot en eigenlijk vinden dat we beter dood kunnen zijn als we ons niet zullen bekeren tot de islam. Ook hoorde ik een islamitische collega ooit praten over de vele atheïsten die er rondlopen op de wereld en hoe hij het niet snapte waarom ze niet gewoon bekeren tot de islam. Zijn uitleg ging nog verder en hij legde uit dat hij vond dat je als je toch nergens in gelooft, je net zo goed moslim kunt worden. Wat een stompzinnige logica hebben sommige mensen toch, je begrijpt dat ik al een paar keer felle discussies met die persoon heb gehad wat uiteindelijk resulteerde in helemaal geen communicatie meer. Wat natuurlijk ook het beste is want met sommige mensen valt gewoon niet te praten. Het erge is dat er zulke mensen gewoon rondlopen in onze maatschappij. Ik denk dat veel moslims gewoon niet tolerant willen zijn ten opzichte van westerlingen en zulke mensen kunnen gewoon beter ergens anders wonen. Moslims die zich hier wel thuis voelen en zich hier wel willen aanpassen zijn mensen met wie ik totaal geen moeite heb, voor mij is het aanpassen of gewoon wegwezen. Tolerantie is iets wat van 2 kanten moet komen en wij Westerlingen hebben wat mij betreft al meer dan genoeg getolereerd. Kijk naar de serie ” The Handmaid’s Tale” en zie wat er kan gebeuren als er een religieuze staat ontstaat, van tolerantie is er dan geen sprake meer namelijk.

 

 

No Comments

Leave a Comment