De vreemde tegenstellingen in de islam.

Islam kent vele vreemde tegenstellingen. Een simpel voorbeeld is bijvoorbeeld dat vooral vrouwen zich erg kuis moeten gedragen, terwijl de mannen in het hiernamaals dan eventueel beloond worden met mooie rondborstige maagden. Hoe seksistisch is dat dan wel niet?

 

De islamitische cultuur is een cultuur waarin vooral vrouwen zich vroom moeten gedragen, terwijl mannen vaak de helden in het verhaal zijn. Islamitische vrouwen moeten zich sluieren en het liefst zo min mogelijk vel laten zien, omdat  mannen dan eventueel onkuise gedachten zouden kunnen krijgen, dus omdat mannen beesten kunnen zijn moeten vrouwen zich dan maar bedekken. Wat een logica brengt dit geloof toch met zich mee, nietwaar?

 

“Allah heeft de hoofddoek tot een symbool van aanbidding, kuisheid en deugd gemaakt. Met het dragen van de hoofddoek, vervult de vrouw een grootse daad van aanbidding. Ook geeft zij daarmee een sterk signaal af aan iedereen met onkuise bedoelingen. Zij maakt duidelijk dat zij niets van doen wilt hebben met oneerbare verzoeken en toenaderingspogingen van vreemde mannen. Ook verplaatst de hoofddoek de aandacht van het uiterlijk naar het karakter van de vrouw. Mensen worden dan uitgedaagd om verder te kijken dan haar schoonheid en aantrekkelijkheid.”

 

Dus een hoofddoek zou verkrachters eventueel op andere gedachtes kunnen brengen wellicht, want zodra zulke mannen een vrouw met een hoofddoek zien weten ze dat deze vrouw vroom is en deze vrouw niet verkracht wilt worden. Je snapt natuurlijk wel dat ik dit met sarcastische insteek opschrijf. Het klinkt voor mij meer alsof de islamitische vrouwen zich maar moeten aanpassen, omdat mannen wellicht seksuele gevoelens krijgen bij het zien van vrouwen als ze geen hoofddoek zouden dragen. Dit komt voor mij toch echt over als vrouwenonderdrukking.

 

En islamitische vrouwen beredeneren het dan ook vaak heel krom, want ze menen dan ook dat op plekken waar geen hoofdbedekking verplicht is, het aantal misdaden tegen vrouwen enorm stijgende is, dus het is maar goed dat hun wel een hoofddoek dragen, want anders vragen ze er misschien wel om om verkracht te worden. Alsof zij zich zouden moeten schamen voor eventuele schoonheid, wat een onzin zeg! Ik heb ook een website bezocht voor islamitische vrouwen en dit kwam ik er onder andere tegen:

“Wanneer deze zomer de temperatuur omhoog gaat en het zweet van onze gezichten drupt, is het belangrijk om het volgende te onthouden: bescherm je ogen, en ik spreek niet over het dragen van zonnebrillen. Ik bedoel sla je blikken neer. In onze huidige cultuur is het vandaag de dag gebruikelijk dat wanneer de temperatuur stijgt, ook de hoeveelheid tentoongesteld vel van de lichamen van de mensen groter wordt. Alhoewel dit een erg verontrustend en verwarrend verschijnsel is, is het wel dagelijkse werkelijkheid. Het is zelfs zo, dat degene onder ons, vooral onze zuster die hijab dragen, die zich bedekken en hun degelijkheid beschermen als vreemd worden aan gekeken. Terwijl, het bedekken, het niet tentoonstellen van de huid, tegenwoordig als advies wordt gegeven door de Gezondheidszorg en door artsen ter voorkoming van huidkanker. Een van de aangeraden methoden is het dragen van kleding die de huid bedekken en die de huid beschermen tegen UV-straling. Een shirt met lange mouwen en een lange broek of rok van een dicht geweven stof bieden de meeste bescherming. En opdat wij niet vergeten; zelfs lang voordat wij ooit gehoord hadden van het broeikas effect of van waarschuwingen tegen huidkanker, zouden de meeste van de moslims en de niet-moslims die in de schroeiend hete woestijnen en de steden en dorpen van Afrika en Azië woonden, welke tijdens de zomers (en meestal ook de rest van het jaar) uitzonderlijk hoge temperaturen kennen, nooit zo goed als bloot hun huizen verlaten.
In feite bedekten zij zich zelfs meer, om zichzelf te beschermen tegen de zon.”

“Het is in deze omstandigheden, omgeven door half naakte mensen, dat we de moed moeten hebben om het gebod van God en Zijn profeet Mohammed (vrede en zegeningen met hem) te gehoorzamen en om onze blikken neer te slaan.”

 

Ongelooflijk, het wordt zelfs zo gebracht alsof het dragen van hoofddoekjes of het volledig bedekken van de huid altijd al bedoeld was om zich te beschermen tegen de zon, wederom je reinste onzin. Dit komt overigens van de website moslima.nl . En jullie geweldige moslimmannen waarvoor jullie je zo goed mogelijk moeten bedekken en voor jullie god, deze god beloont jullie mannen in het hiernamaals met mooie schone rondborstige maagden waar ze lekker mee los kunnen gaan, terwijl jullie moslimvrouwen heel jullie leven zo vroom mogelijk moeten zijn. Wat een tegenstellingen zeg, enerzijds moeten vrouwen seksloos zijn en zichzelf bedekken, en anderzijds worden jullie mannen beloond met orgies in het hiernamaals met mooie jonge maagden. Tenminste, daar geloven deze mensen echt in, als je het aan mij vraagt is het totale onzin natuurlijk.

No Comments

Leave a Comment