Een tekening van de “profeet” Mohammed

Een tekening maken van de “profeet” Mohammed is voor veel tekenaars uit den boze. Veel tekenaars wagen zich er niet aan uit angst voor hun leven en dit toont toch heel duidelijk aan dat er ons een soort censuur wordt opgelegd vanuit de opvattingen van mensen die het islamitisch geloof aanhangen. Veel traditionele moslims vinden dat dit verboden moet worden en zelfs bestraft als het aan hen zou liggen. Maar we leven toch niet in een islamitisch land?

 

Ik heb een tekening gemaakt van de zogenaamde profeet Mohammed en deze plaats ik ook in deze blog. Wat ik hierover toch wel wil vertellen is dat dit voor veel moslims wellicht een doorn in het oog zal zijn. Maar wellicht lezen zulke moslims deze blog niet eens dus dan zullen ze zich er ook niet kwaad om maken. Mochten ze deze blog wel lezen dan zal ik hierom geen traan laten, ze mogen van mijn part gerust boos worden, zolang het daarbij blijft is er niks aan de hand. Het probleem is echter dat het hierbij vaak niet blijft, want het liefst zouden sommige moslims of misschien wel de meeste moslims willen zien dat er dan koppen gaan rollen. En dat soort mensen lopen er gewoon rond in onze vrije westerse maatschappij, dat is nog wel het ergste. Veel tekenaars tekenen vooral uit angst liever geen tekening met profeetje Mohammed in de hoofdrol, ze zijn namelijk bang voor represailles. Ze zeggen dat ze geen goede reden hebben om hem te gaan tekenen, maar ik vind juist omdat het zogenaamd niet mag, het al een goede reden is om dit dan juist wel te doen. In 2010 wilde South Park een aflevering maken met Mohammed, maar onder druk van dreigementen van mensen die het islamitisch geloof aanhangen hebben de makers toen toch besloten om het aan te passen. In 2010 op 20 mei zou er hierdoor een “teken Mohammed dag” zijn georganiseerd uit protest omdat South Park onder druk van bedreigingen toch zwichtte uit angst voor terreur. Op zich wel een goede actie, maar het probleem is er nog niet mee weg helaas. Alle moslims die hier in onze vrije westerse maatschappij wonen zullen toch eens moeten beseffen dat dit geen moslimland is en dat het dit ook nooit zal worden. Dus als je daar als moslim-zijnde moeite mee hebt en daar eigenlijk niet mee wilt leren leven dan heb ik daar een hele goede oplossing voor. Ga gewoon lekker in een streng islamitisch land wonen waar al deze problemen niet zijn. Als je ondanks al onze westerse vrijheden toch in Nederland wilt blijven wonen zul je er toch mee moeten leven dat er hier mensen rondlopen die de islam gewoon een domme ideologie vinden en dat er bijvoorbeeld ook mensen zijn die profeetje Mohammed willen tekenen en dat ook gewoon mogen en kunnen. Ik mag de profeet Mohammed ook tekenen en daarom doe ik dit dus ook om een statement te maken. Zie hieronder mijn tekening van de “profeet” die ze Mohammed noemen, ik hoop dat het in de smaak valt. Ik heb er toch wel enige moeite in gestoken namelijk.

 

Woede vanwege een tekeningetje?

Ik heb er dus wel moeite mee dat er mensen zijn die zich kunnen opwinden om een tekeningetje, en zelfs daar het liefst censuur op willen. Nu ben ik geen bekend persoon en ik schrijf deze blog ook anoniem, dus als er moslims zijn die deze blog toevallig lezen en hier boos om worden dan kunnen ze er verder ook niet echt veel mee. Als ze zouden weten waar ik woon en wie ik ben dan zou dat wellicht een ander verhaal kunnen zijn natuurlijk. Nu zit ik natuurlijk niet op radicale gekkies te wachten, maar ik kan ook niet echt zeggen dat ik bang voor zulke mensen ben. Zulke mensen kun je toch wel van mijlenver aan zien komen vaak. Toch heb ik geen zin in bomaanslagen in mijn woning of iets dergelijks dus zoals ik het doe blijft het in elk geval wel rustig en ontspannen. Wat ik ook altijd heel vreemd vind is dat radicale moslims vaak “Allahu Akbar” schreeuwen, maar als Allah echt zo machtig is heeft hij deze mensen toch helemaal niet nodig om mij of anderen te straffen? Dus bij deze wil ik tegen Allah zeggen dat hij gerust een bliksemstraal door mijn hoofd mag schieten nu. Doe maar NU….NU….ik wacht nog steeds….er gebeurt niks. Zoals ik al dacht er gebeurt helemaal niks. Is Allah dan wel zo machtig vraag ik me nu af? Maar goed ik geloof niet zozeer in deze islamitische religie dus erg verrast ben ik niet. Dus ja, mochten er moslims zijn die deze blog lezen en boos met hun vuistje op de tafel slaan of iets dergelijks…DIKKE PECH!! Dit is Nederland en hier leven wij in een democratie en we hebben hier vrijheid van meningsuiting en vrije normen en waarden. Dus nogmaals, als er mensen zijn die een probleem hebben met mijn blog of met mijn tekening hierboven dan is dat lekker jullie probleem. Je kunt altijd nog naar een moslimland verhuizen waar ze sharia wetgeving toepassen toch? Wellicht ben je daar dan gelukkiger dan in dit land. Hier in Nederland zullen we altijd de vrijheid hebben om een religie te ridiculiseren en er zal hier nooit een sharia wetgeving komen. NOOIT! Inshallah zal ik dan maar zeggen als afsluitertje.

 

No Comments

Leave a Comment