1400 jaar incest in de islamitische cultuur

In de islamitische cultuur zie je vaak huwelijken tussen neven en nichten en hoewel dat daar als normaal gezien wordt is het toch echt incest. Inteelt kan voor veel genetische problemen zorgen en dit kan nooit goed zijn voor de bloedlijn.

 

Veel kinderen die geboren worden onder moslims zijn het product van inteelt. In Pakistan schijnt zelfs dat 70% van de bevolking het product van inteelt is. Onder moslims is dit vaak een soort van traditie om door middel van onderhandse akkoorden met neven of nichten te trouwen, ook omdat moslims traditioneel gezien niet mogen trouwen met niet-moslims geeft dit dan voor moslims ook een bepaalde zekerheid. De BBC heeft ook een studie gepubliceerd waaruit blijkt dat 55% van de Pakistaanse immigranten in Groot Brittannië met een 1e graad volle nicht of neef zijn getrouwd.

Inteelt kan ervoor zorgen dat de kinderen die daaruit geboren worden, eerder te maken kunnen krijgen met genetische aandoeningen of psychische klachten. Maar waarom is inteelt zo’n onderdeel in de islamitische cultuur? Kennelijk door bepaalde interpretaties van de Koran, zelfs de profeet Mohammed zou relaties hebben onderhouden met nichtjes van hem. Inteelt is dus wel degelijk een moslimprobleem, want incest kan flinke schade toebrengen aan de geestelijke gezondheid en intelligentie van moslims.

Ieder mens heeft genetische foutjes, maar die manifesteren zich vaak niet omdat ze recessief zijn, mensen hebben voor elke eigenschap dubbele genen, van de vader en van de moeder. Bij huwelijken tussen familieleden, bijvoorbeeld neef en nicht wordt de kans van 2 recessieve ziektegenen dus verhoogd. Incest of inteelt is in de islamitische wereld al zo’n 1400 jaar gebruikelijk, dus je zou kunnen concluderen dat dit al heel veel onherstelbare schade heeft aangericht. Geloven hiervan kunnen verhoogde kans op overlijden, een lage intelligentie, achterlijkheid,arbeidsongeschiktheid of ziektes zijn. Dit mag zeker niet licht opgevat worden.

 

Andere gevolgen zouden beperkte sociale vaardigheden, beperkt leervermogen en onvermogen om aan de eisen van de arbeidsmarkt te kunnen voldoen zijn. Dus het moge duidelijk zijn, het hoge percentage bloedverwante huwelijken onder moslims heeft ernstige gevolgen voor de westerse beschaving en de islamitische wereld. En sommige media vinden dat dergelijke uitspraken over inteelt onder moslims kwetsend zou kunnen zijn tegenover moslims, maar is het kwetsend om de waarheid te zeggen? Het is eerder beschamend dat sommige dingen dan maar niet gezegd moeten worden, omdat het eventueel mensen zou kunnen kwetsen. Zo vormt de islam in zekere zin ook een gevaar voor de westerse beschaving, maar ook voor zichzelf.

 

No Comments

Leave a Comment