Moslima’s hebben vaak moeite met onze westerse gewoonten

Veel moslima’s hebben een probleem hoe wij westerlingen ons gedragen. Tijdens de warmere periodes van het jaar trekken wij niet-gelovige mensen bijvoorbeeld veel minder kleren aan omdat het warmer is en dit is iets wat veel mensen met een islamitische achtergrond erg zondig vinden. Ik persoonlijk vind natuurlijk dat als ze hiermee moeite hebben ze gewoon dikke pech hebben.

 

Ik las een tijd geleden een artikel op de website “moslima.nl” en las daar dus een tekst over hoezeer islamitische vrouwen vaak worstelen met onze westerse normen en waarden. Dit lapje tekst ging over de warmere periodes van het jaar en hoe de westerse mannen en vrouwen zich dan wat schaarser gaan kleden en dat dit voor vele moslims erg verontrustend en verwarrend kan zijn. En de islamitische vrouwen zouden het dan ook erg vreemd vinden dat juist zij vreemd aangekeken worden door ons westerlingen omdat zij zich dus niet schaarser gaan kleden als de temperaturen stijgen. In hun ogen is het schijnbaar vreemd dat mensen wat bloter gekleed gaan tijdens de warmere dagen, terwijl dit voor ons de normaalste zaak van de wereld is. Nu wil ik niet zeggen dat dit voor alle islamitische vrouwen zo is, maar voor het merendeel lijkt dit dus wel zo te zijn.

Mensen die het islamitisch geloof aanhangen vinden het wellicht zondig en misschien zelfs hoerig gedrag en ze vinden het zelfs zondig als je er zelfs alleen al naar kijkt, want volgens hun geloof mag je niet kijken naar blote huid in het openbaar, tenminste dat concludeerde ik uit het artikel. Er stond zelfs geschreven dat het bedekken van de huid tegenwoordig juist als advies wordt gegeven door artsen en de Gezondheidszorg en op die manier praten ze het dus ook enigszins goed dat zij zichzelf bedekken tijdens zonnige dagen. Wellicht is zonnebrandolie ook haram, want dit kun je namelijk ook gebruiken om jezelf te beschermen tegen de zon. Het werd zelfs zo gebracht dat islamitische vrouwen zichzelf bedekten lang voordat het bekend werd dat blootstelling aan de zon gevaren kon opleveren en dat ze dat zelfs dus vroeger al om die reden deden.

Er wordt in het artikel ook opgeroepen dat de moslima’s moedig moeten zijn in deze periode waarin ze worden omgeven door halfnaakte mensen en dat ze hun best moeten doen hun blikken neer te slaan. Er wordt er wel bijgeschreven dat dit niet betekent dat ze dan constant naar beneden moeten kijken, maar gewoon niet naar de afvallige, halfnaakte mensen. Want ja, stel dat ze de hele tijd naar de grond zouden kijken, dan zouden ze in het gekste geval nog tegen een muur of paaltje op kunnen lopen of zelfs een gevaar voor het verkeer kunnen zijn;-). En de blikken moeten niet alleen op staat worden neergeslagen, maar zelfs op televisie als er bijvoorbeeld een serie op de tv komt zoals “Baywatch”. En zelfs het journaal zou voorzichtig bekeken moeten worden, want als er een reporter op de tv komt die dan aantrekkelijk zou worden gevonden moeten ook dan de blikken worden neergeslagen. Het is natuurlijk zeer gevaarlijk als je wel zou gaan kijken naar zoiets natuurlijk he?

Er wordt ook geschreven vooral niet naar het strand of ergens anders waar je halfnaakte mensen kunt tegenkomen te gaan, want dan is het vrijwel onmogelijk om je blik af te wenden. En mocht je per ongeluk toch kijken naar de naakte huid van andere mensen, dan moet je een smeekbede doen, want de duivel ligt overal op de loer en als je je best doet met smeken en bidden zal God je vast vergeven. Ze noemen dit zelfs een strijd of “jihad”, het moet niet gekker worden. Ik vind dat zulke mensen hier in onze westerse cultuur niet echt horen. Noem het racisme, maar ik vind gewoon dat dit veel te ver gaat. Iedereen mag geloven wat hij of zij wilt, maar er zijn mensen die een bepaald geloof aanhangen die vinden dat gewoon niet werkt in een vrije westerse cultuur. Die mensen kunnen beter ergens heengaan waar er meer gelijkgestemden rondlopen, want het lijkt mij persoonlijk dat ze daar dan veel gelukkiger zijn. Het zijn niet alleen mensen die de islamitische cultuur aanhangen overigens hoor, want je hebt ook strenge christenen die zich aanstellen. Tenminste, dat vind ik en ik denk dat veel mensen het met mij eens zijn. En wat naaktheid betreft, naaktheid is niet zondig en kan heel mooi zijn, niks om je voor te hoeven te schamen in ieder geval.

No Comments

Leave a Comment