Waarom ramadan onzin is

Ramadan, de maand waarin moslims vasten en van zonsopgang tot aan zonsondergang niet mogen eten, drinken, roken en seksen. Dit doen moslims omdat ze denken hier hun ziel mee te reinigen en natuurlijk ook om hun God te behagen. Ook laat het vasten zien hoe het voelt om honger te hebben en helpt daarmee empathie te ontwikkelen voor de minderbedeelden.

 

Angst voor een straffende God

 

Ik denk persoonlijk dat veel moslims deze traditie in ere houden omdat ze bang zijn dat hun God anders boos zal worden op hen en ze in het hiernamaals dan wellicht gestraft zullen worden. Dit kan natuurlijk een goede drijfveer zijn om deze maand van ramadan door te komen, maar uiteindelijk is het simpelweg gewoon angst dan. Veel moslims zeggen dat ze uit liefde dingen doen en laten voor hun God, maar ik vraag me af in hoeverre het dus niet gewoon angst is. Ik woon in een rijtjeswoning en 2 huizen verder woont een marokkaans gezin die ook aan ramadan doet en als het lekker weer is ga ik gewoon lekker BBQ-en en ergens vind ik het dan ook wel grappig dat ze dat dan misschien ruiken en dan nog meer honger krijgen. Ja, dat is denk ik een beetje de pestkop in mij die tegen heilige huisjes wil trappen he? Ik zag vandaag op Youtube dat de voorman van Pegida een BBQ wilde organiseren vlakbij een moskee in Rotterdam en hierbij varkensvlees wilde gebruiken. Nu vind ik dat enigszins provocerend, maar het is wel zijn goed recht om dat te doen, we leven namelijk in een vrij land en niet in een islamitisch land en dat wilde hij toch wel duidelijk maken. Nu kwamen er veel woedende moslims op de actie van Pegida af en hierdoor was Pegida genoodzaakt te vertrekken omdat de politie geen veiligheid meer kon garanderen. Hieraan kun je zeer duidelijk zien dat moslims een speciale voorkeursbehandeling krijgen ook al was de actie van Pegida provocerend. Omdat vele moslims boos werden en begonnen te schelden en te dreigen met geweld moest Pegida wegwezen en hiermee wordt het probleem best duidelijk zichtbaar wederom. Het probleem is niet zozeer dat Pegida daar een BBQ wilde gaan houden, maar het probleem is dat moslims daar met geweld op wilde gaan reageren en DAT is juist het probleem. Pegida heeft daarmee toch weer het probleem zichtbaar gemaakt. Bij moslims wordt vaak de hand boven het hoofd gehouden terwijl hun degenen zijn die vaak de meeste problemen veroorzaken. Ik vind dat Pegida daar best een BBQ mag houden als ze dat willen, daar doen ze in principe niemand kwaad mee.

 

Van zonsopgang tot zonsondergang?

 

Moslims mogen dus van zonsopgang tot zonsondergang niet eten tijdens ramadan, maar als je erover nadenkt is dit ook best iets geks. Als ramadan in de winter valt dan is het niet eens zo moeilijk om te vasten, want dan is het met etenstijd vaak al donker. In de zomer zoals nu is het wel moeilijker aangezien het pas na 10 uur in de avond donker is. Er zijn echter ook landen waar het zomers niet donker wordt en in de winter niet licht wordt. Dus stel dat je als moslim in zo’n land zou wonen dan heb je wel vette pech he? Ik neem aan dat in deze landen ook geen moslims wonen overigens en anders zijn ze wel snel weer verhuisd, want hoe gelden de regels daar dan he? Stel je woont in een land waar het zomers niet donker wordt en het wordt in de zomer ramadan, dat zou dan betekenen dat je gewoon heel die maand niet mag eten en drinken in principe en dat kan niet, want dan ga je gewoon dood. En als je als moslim in een land woont waar het in de winter de hele dag donker is en je hebt in de winter ramadan dan kun je gewoon eten,drinken,roken en seksen naar hartenlust tijdens de ramadan. Dus de logica hierin is ver te zoeken als je erover nadenkt. Bovendien zou je als je in Nederland woont als moslim zijnde gewoon tijdens de ramadan je vakantie kunnen houden en gewoon overdag kunnen slapen en in de avond leven. Heel veel manieren om de regels van de ramadan te ontduiken dus. En ramadan wordt schijnbaar ook gedaan omdat je dan empathie zou kunnen ontwikkelen voor de minderbedeelden en armen overal ter wereld. Nou, ik denk dat de minderbedeelden en de armen op de wereld heel weinig hebben aan het empathisch vermogen van moslims. Ik denk dat ze liever zouden willen dat ze een steuntje in de rug zouden krijgen en hulp zodat armoede uit de wereld wordt geholpen. Tijdens ramadan mag je overigens ook geen water drinken als het buiten snikheet is en dit kan gewoon echt gevaren opleveren.

 

 

Veel moslims doen stiekem niet mee

 

Veel moslims van de nieuwe generaties doen niet altijd mee aan ramadan omdat ze het hele concept enigszins ook wel in twijfel durven trekken. Vaak doen ze dit stiekem en vertellen ze het hun ouders niet omdat deze vaak wat traditioneler ingesteld zijn en het dan als een schande kunnen zien. Nu moeten ze dat natuurlijk zelf weten, maar dan doen ze wel gewoon vrolijk mee met het suikerfeest, wat dus een soort van feest is om ramadan af te sluiten en dit vind ik dan wel hypocriet. Als je niet aan ramadan doet mag je ook niet feesten met het suikerfeest vind ik, maar ik vind het hele ramadan gebeuren klinkklare onzin dus ik vind het sowieso allemaal al onzin. Wat ik wel irritant vind is dat niet-gelovigen dan ook wordt gevraagd om rekening te houden met moslims tijdens ramadan en zelfs werkgevers dienen hier rekening mee te houden vaak. Ik vind dat moslims die hier in Nederland wonen en zo nodig ramadan willen doen, dit gewoon lekker moeten doen maar er ons verder niet mee lastig moeten vallen. Dit is nog steeds gewoon Nederland en hier leven wij met vrije normen en waarden en met ramadan hebben wij gewoon niet veel omdat dit geen islamitisch land is. In bedrijven zie je vaak ook wel dat moslims altijd vrij kunnen krijgen met ramadan, maar de niet-gelovige Nederlanders niet altijd vrij kunnen krijgen met Kerst als het druk is. Dit is simpelweg discriminatie en hier moet de grens worden gesteld. Discriminatie is in geen enkel geval goed te praten en positieve discriminatie ook niet en dit gebeurt helaas steeds vaker ten nadele van niet-gelovige mensen.

 

 

 

No Comments

Leave a Comment