Buitenaards leven,zou het bestaan?

Mensen vragen zich al heel lang af of er buitenaards leven mogelijk is, maar is het niet eigenlijk meer dan logisch dat dit bestaat? Ik geloof zelf van wel en ik denk ook dat we daar ooit echt tastbaar bewijs van zullen vinden.

 

Aliens

Voor mij persoonlijk is het niet zozeer de vraag of ze bestaan, maar meer wanneer we in contact komen met buitenaardse wezens. Als je erover gaat nadenken dat het universum oneindig is en miljoenen melkwegstelsels bevat kun je er eigenlijk al vanuit gaan dat er elders ook leven moet zijn. Oneindig is iets wat onze hersenen niet goed kunnen omvatten. Stel je maar eens voor in je hoofd dat het universum oneindig is, dat er dus echt helemaal geen einde aan komt. Dat kun je je gewoon niet voorstellen, toch? Zelfs al zou er een einde aan komen dan moet daarachter ook iets zijn toch? Als je hierover te lang gaat nadenken wordt je wellicht gek dus laten we daar niet teveel over nadenken. Vroeger had ik een vriendengroepje en twee jongens daarvan waren wat conservatief, ze gingen namelijk naar de kerk en ze waren en zijn van het christelijk geloof. Toentertijd had ik een discussie met 1 van de twee en die ging over buitenaards leven. Hij kon niet geloven dat er buitenaards leven is en hij achtte dit echt onmogelijk, waarschijnlijk omdat hij met dat christelijke geloof is opgegroeid en hiermee zijn denken wellicht beperkt werd. Nu kwam ik met mijn argumenten maar het was aan dovemansoren besteed helaas. Ik neem hem natuurlijk niks kwalijk, maar toch schuilde er een arrogantie in zijn overtuigingen wat ik wel vaker zie bij mensen die een bepaald geloof aanhangen. Vaak hebben die mensen het idee dat ze een monopolie op de waarheid hebben en iets anders kan er dan ook niet zijn, oftewel arrogantie in zijn zuiverste toonsoort. Ik ben iemand die niks beweert te weten, althans niet als het gaat om religieuze zaken of iets dergelijks. Ik sta open voor veel dingen en ik zal nooit zeggen dat iets absoluut niet zo is of dat iets absoluut wel zo is. Ik hou het graag in het midden, maar wat mij betreft is er meer tussen hemel en aarde en ik geloof daar dus wel in. Wat buitenaards leven betreft, I Want To Believe zoals de welbekende poster van ” X-files”

 

 

Bewijzen van buitenaards leven?

 

Er zijn veel mensen die claimen bewijzen te hebben van buitenaards leven, maar tot nu toe hebben we nooit echt tastbaar bewijs gezien. Wellicht met een reden, want doofpotaffaires bestaan er natuurlijk ook nog en er gebeurt veel op de wereld waar we niks van weten. Toch kun je niet alles verbergen en er zijn ook veel dingen naar boven gekomen die onverklaarbaar zijn zoals het incident van Roswell waar in 1947 een ufo zou zijn neergestort. Daar is zelfs een autopsie video van waar ze al dan niet zogenaamd een buitenaards wezen onderzochten. Er zijn ook vele getuigen geweest die er 100% zeker van waren dat dit ook echt om een buitenaards voertuig ging die neergestort was met buitenaardse wezens. Zoals dat incident zijn er nog talloze andere zaken die tot op de dag van vandaag voor discussie zorgen. Wat ik wel kan zeggen is dat ik denk dat het bestaan van buitenaards leven voor veel paniek kan zorgen op de wereld, want veel mensen zouden dit waarschijnlijk psychologisch gezien niet aankunnen als dit ook echt zou worden aangetoond. Hierdoor denk ik dus wel dat het voor veel mensen beter zou zijn als ze hiermee niet geconfronteerd worden. Het zou wellicht tot chaos kunnen leiden en een sterke invloed kunnen hebben op de status quo in onze wereld. Daarmee zou je ook kunnen stellen dat dit de reden is dat het allemaal in de doofpot wordt gestopt om de status quo op de wereld te behouden. Ik vraag me wel eens af hoe ik me zou voelen als ik ineens geconfronteerd wordt met een buitenaards wezen of een ufo. Ik denk dat ik toch wel angstig zou worden, omdat het iets is wat ik niet ken en nooit heb gezien. Wellicht zou ik een mentale breakdown krijgen, maar zoiets weet je pas echt als het gebeurt. Als buitenaards leven daadwerkelijk bestaat, weten de aliens waarschijnlijk ook dat dit voor ons iets is wat chaos op de wereld zou kunnen veroorzaken en misschien tonen ze zich alleen aan mensen van wie ze weten dat die mentaal supersterk zijn. Sommige mensen schrikken al van een klein spinnetje, stel je eens voor hoe die mensen op een alien zouden reageren. Er is een quote van de bekende schrijver Arthur C. Clarke : “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying”. Deze uitspraak is iets wat je wel aan het denken zet. Volgens hem zijn er 2 mogelijkheden, of we zijn alleen in het Universum of niet, beide zijn ongelooflijk eng als je erover nadenkt. Dit is ook echt waar, beide zijn eigenlijk super beangstigend.

Kijken naar de sterrenhemel

 

Zomers zit ik in de avond wel eens in de tuin en tuur ik naar de sterrenhemel, dit is iets wat ik als kind al deed en het heeft me altijd erg geboeid. Ik heb zelf nog nooit een UFO gezien en ik vraag me dus ook af of ik dit psychologisch gezien wel zou aankunnen. Stel je eens voor dat je een geest ziet bijvoorbeeld. Dan wordt je toch schijterig als een huilerig mietje misschien? Wat moet je tegen een geest beginnen? Je kunt hem of haar niet op zijn of haar muil stompen, want je vuist gaat er waarschijnlijk geen effect op hebben. Dus de enige logische reactie die ik kan bedenken is dat je bang wordt en waarschijnlijk hard wilt wegrennen. Toch heb ik wel eens vreemde lichten in de lucht gezien die geen vliegtuigen geweest konden zijn, want vliegtuigen knipperen altijd en deze lichten hielden gewoon net zoals een ster het constante licht aan. Wellicht waren het satellieten of wat dan ook, maar vliegtuigen waren het zeker niet. Toch denk ik dat er ooit tastbaar bewijs zal komen waar niemand meer omheen zal kunnen en ik vraag me af hoe de mensen zullen reageren die een geloof aanhangen. Alles waar ze dan altijd in hebben geloofd valt ineen als een kaartenhuis en hun wereld zal instorten. Veel mensen klampen zich vast aan het geloof uit angst en als dit wegvalt, tja, wat blijft er dan nog over? Ik zou het ergens wel goed vinden omdat ik de arrogantie van veel mensen bespottelijk vind. Dus ja, is de mensheid wel klaar om geconfronteerd te worden met buitenaards leven? Ik persoonlijk wel, want wij mensen maken er maar een zooitje van op deze wereld. Eigenlijk verdienen we het wel om vernietigd te worden vind ik, maar misschien is alle ellende op de wereld wel nodig om uiteindelijk te veranderen in een vreedzame samenlevingsvorm op de wereld. Of buitenaardse wezen bestaan of niet maakt misschien niet eens uit, we zullen zelf als mensheid deze wereld een betere plek moeten maken voor iedereen. Moord, verkrachtingen, hebzucht, jaloezie, haat, woede, oorlog, kernbommen, wapens, onverdraagzaamheid, discriminatie, racisme en Gerard Joling, de aliens willen waarschijnlijk niet eens iets met ons te maken hebben ;-p

 

 

No Comments

Leave a Comment