De idiote groepering die zich Antifa noemt

Sinds Donald Trump president is geworden, is de beweging van Antifa steeds vaker in beeld en dit tot groot ongenoegen van veel mensen die in tegenstelling tot deze groep wel verstand hebben. Hier in Nederland lijkt het nu ook een fenomeen te worden en zijn naast de zwarte pieten demonstranten wederom weer een groep die vecht vanuit misplaatste woede.

 

Antifa is een internationale beweging die fascisme bestrijdt. De definitie van fascisme is voor deze beweging nogal breed. Deze beweging strijdt tegen fascisme, rechts-extremisme, rechts-populisme en racisme. In Nederland heb je nu ook mensen die zichzelf Antifa noemen en zo is deze domme trend vanuit de VS overgewaaid naar ons kikkerlandje. Natuurlijk waren er hier altijd al van die vreemde linkse bomen-knuffelaars en extreme linkse types, maar voor zover ik weet is Antifa iets wat vooral de laatste jaren happening is. Het zijn ook vaak van die kraker-achtige types met vreemde kleurtjes haar en ook zitten er vaak van die mensen bij die zichzelf nooit echt begrepen hebben gevoeld. Mensen die zichzelf bijvoorbeeld tweeslachtig willen noemen en extra speciaal willen zijn. Ze kleden zich ook vaak helemaal in het zwart en dragen vaak ook maskers om herkenning te voorkomen denk ik. Ze hebben zichzelf denk ik nooit echt geaccepteerd gevoeld in de maatschappij en zo hebben ze elkaar dus gevonden. Niet dat ik me altijd begrepen heb gevoeld of geaccepteerd, maar ik zou mezelf nooit bij zo’n stelletje kneuzen willen aansluiten. Ze zijn heel erg tegen fascisme, maar ze beseffen volgens mij zelf helemaal niet dat het de grootste fascisten zijn die er rondlopen. Iedereen die niet het gedachtegoed aanhangt waar zij voor staan, zijn in hun ogen de fascisten. Kijk naar Anne-fleur Dekker, een Nederlandse feministe, opiniemaakster en linkse activiste. Deze meid heeft enige afstand gedaan van haar voormalige vrienden omdat zij toch wel inzag dat het erg sektarisch begon te worden en nu wordt ze door veel van haar toenmalige vrienden uitgemaakt voor verrader en overloper terwijl ze nog steeds wel meer het linkse gedachtegoed heeft. Wat een onbenullige fascisten zijn dat dan zeg! Het is lachwekkend hoe serieus zij zichzelf nemen en hoe ze opereren, ik heb ooit een promo filmpje gezien en de knulligheid is ronduit belachelijk te noemen.

In Nederland heeft Antifa het vooral gemunt op de partij van Thierry Baudet, Forum voor Democratie. Ze vinden deze partij vooral racistisch, vrouwonvriendelijk en fascistisch, maar het gekke is, Forum voor Democratie zet zich juist in voor meer democratie, terwijl fascisme democratie juist de nek om wilt draaien. Maar kennelijk maakt dat niet uit voor dit extreem-linkse tuig. Ze hebben geen een enkele tolerantie voor andere denkbeelden dan het hunne, als je hen niet steunt ben je een nazi, een racist of een vrouwenhater. Veel totalitairder kan het niet worden. Gelukkig beseffen de meeste Nederlanders wat dit extremistische zooitje daadwerkelijk is, namelijk een verzameling extreem-linkse activisten met een hekel aan vrijheid en alles en iedereen die niet hetzelfde gedachtegoed deelt als het gedachtegoed dat zij nastreven. Juist de mensen die het hardste schreeuwen, zijn vaak de mensen die het allemaal niet goed begrijpen. Tenminste, zo denk ik erover en ik denk ook dat juist de mensen die het allemaal wel begrijpen, vaak hun mond maar dichthouden. Dit moet echt veranderen, ik vind dat JUIST deze mensen zich maar vaker moeten laten horen.

In Charlottesville in de VS was het een tijdje terug ook al flink raak. Er werd namelijk een mars gehouden met het doel om verschillende extreemrechtse bewegingen te verenigen. En de beweging van Antifa besloot hierop een tegendemonstratie te gaan uitvoeren en dit mondde uit in rellen. Nu wil ik niet zeggen dat ik het volledig eens ben met extreem-rechts gedachtegoed, eerder helemaal niet zelfs, maar deze mensen hebben ook het recht om te demonstreren en ze hadden dit ook legaal geregeld. Antifa besloot om de confrontatie op te zoeken, terwijl ze daar dus geen vergunning voor hadden aangevraagd en dit dus eigenlijk niet mocht. In deze confrontatie is een jonge vrouw overleden en je zou je dus kunnen afvragen of dit dan ook komt omdat Antifa iets deed wat niet mocht, namelijk een tegendemonstratie houden. Het is natuurlijk als olie op het vuur gooien uiteindelijk. De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich hierover ook uitgesproken en vond dat er veel geweld werd uitgeoefend vanuit beide kanten. Hij kreeg hier veel kritiek door, terwijl hij eigenlijk gewoon gelijk had. Maar omdat het dan lijkt alsof hij het opneemt voor extreem-rechts worden heel veel mensen onterecht boos. Nee, Trump deelt niet het gedachtegoed van extreem-rechts, maar hij vond dat er aan beide kanten schuld was en dat was ook gewoon zo.

No Comments

Leave a Comment